Lluis Riera (vasakul) ja Jaak Karp sõjaplaani pidamas.

Foto: Facebook/raplakkmeeskond
Korvpall
13. juuni 2022, 22:43

KODUIGATSUS SAI VÕITU: Rapla hispaanlasest peatreener Eestisse ei naase

Rapla Avis Utilitase korvpalliklubi andis teada, et lõppenud hooajal meeskonda juhendanud hispaanlane Lluis Riera sel ametipostil ei jätka.

„Vaatamata sellele, et meeskonna hooaeg ei olnud meile tulemuslik, oli otsus Lluis Riera peatreeneriks tuua äärmiselt õige,“ kommenteeris Rapla meeskonna mänedžer Jaak Karp sotsiaalmeediasse tehtud postituses. „Kaasnenud muutused, uued teadmised ja kogemused kõrgel tasemel olid täpselt see, mida ma lootsin tema tulekuga näha. Olime ühel meelel, et pärast liiga ja mängijate tundma õppimist oleks tal teisel hooajal juba palju lihtsam olnud.

Kuigi ta tunnistas, et klubi hoolitses tema eest parimal võimalikul moel, siis soov pere lähedal olla sai otsustavaks teguriks tema otsuse juures mitte Raplasse naasta. Jälg esimesest välismaisest peatreenerist jääb igal juhul tugevalt Raplasse maha.“

Hooaegadel 2011–2018 töötas Riera Hispaania klubis Badalona Joventud, seejärel kuulus ta aasta Euroliiga satsi Vitoria Baskonia treenerite tiimi ning 2019.–2020. hooajal oli ta Joan Plaza kõrval Peterburi Zenidi abitreener. Juba hooaja eel tõdes ta Õhtulehele, et Raplasse tulek oli tema jaoks päris keeruline samm, sest pere jäi Hispaaniasse.

„Kõik arvavad, et mängija- või treeneritöö on lihtne, aga see on tegelikult raske, kui sa pead kolima lähedastest eemale võõrsile. Sinust jäävad maha kodumaa ja pere. Teisalt sain aru, et see on minu suur võimalus olla peatreener,“ lausus Riera mullu septembris.