Eesti triatleedid Soomes: vasakult Rinel Pius, Hanne Grete Hanvere, Gregor Rasva, treener Marko Albert, Armin Angerjärv, Liis Kapten ja Johannes Sikk.

Foto: Erakogu
Spordivaria
14. juuni 2022, 12:29

HEA TÖÖ: eestlased said Soome triatloni meistrivõistlustel kaksikvõidu

Vantaas peetud triatloni sprindidistantsi Soome meistrivõistlustel pälvisid kaksikvõidu eestlased Johannes Sikk ja Gregor Rasva. Naiste hulgas jõudis pjedestaalile Liis Kapten.

Sikk pälvis esikoha ajaga 1:04.08, edestades Rasvat 24 ja parimat Soome triatleeti Max Waltheri 33 sekundiga. Teistest eestlastest sai Armin Angerjärv (+1.12) viienda ja Rinel Pius (+3.08) 12. koha.

„Jään tiitlikaitsmisega rahule ja tegelikult sujus võistlus päris kenasti,“ ütles Sikk. „Ujumisest tulin kolmandana veest välja ning kohe ratta alguses saime treeningkaaslase Gregoriga eest ära. Kahjuks ei suutnud me vahet hoida ja poolel distantsil jõudis suur grupp järele. Edasi oli grupis äraminekuid, kuid mitte midagi otsustavat. Jooksus võtsin kiirelt juhtpositsiooni, kuid alguses vahe tagumistega ei kasvanud väga. Õnneks sain lõpuks ikkagi ennast natuke kindlamalt tunda ja piisava vahega lõpetada. Kokkuvõttes oli päris hea võistlus ning ainult jooksus olekski võinud natuke paremat minekut näidata.“

Naiste seas võidutses soomlanna Julia Kekkonen ajaga 1:11.14. Kapten kaotas talle ühe minuti ja kahe sekundiga ning teise eestlannana stardis olnud ja neljanda koha saanud Hanne Grete Hanvere ühe minuti ja 47 sekundiga. Kolmas oli soomlanna Minttu Hukka (+1.09).

„Soomes oli minu esimene sprindivõistlus,“ ütles Kapten. „Ujumine õnnestus paremini kui lootsin ja tundsin end tugevalt. Rattas tegin grupis tööd koos Julia ja paari teise triatleediga. Jooksu esimesel ringil tundsin end juba päris väsinult, kerge maksapiste ei tulnud samuti kasuks. Teine jooksuring oli juba puhas kannatamine. Ühesõnaga väga raske oli, aga arvan, et sain okeilt hakkama ega hoidnud ennast kusagil tagasi!“

Pärast lõunat peetud teatevõistlusel said eestlased samuti kaksikvõidu. Esimesena lõpetas võistkond, kuhu kuulusid Sikk, Kapten ja Angerjärv ning teisena tiim koosseisus Rasva, Hanvere ja Pius. Kahte võistkonda jäi lahutama 59 sekundit. Kolmanda koha sai Soome parim tiim koosseisus Timi Malinen, Julia Kekkonen ja juha-Matti Halonen (+1.24).