Kuidas läheb Eesti klubidel tänavu eurosarjades? Levadia alustab juba järgmisel nädalal!

Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
16. juuni 2022, 08:58

PUUST JA PUNASEKS: Levadia vastaste segapudru

Valitsev Eesti jalgpallimeister FCI Levadia alustab järgmisel nädalal meistrite liiga eelkvalifikatsiooni. Mis jaaninädalal korda saadetakse, määrab, milline on nende edasine teekond tänavusel eurohooajal ja variante on laual suisa kolm!

Meistrite liiga eelkvalifikatsiooniks sõidetakse Islandile, kus ootab esmalt ees kohtumine kohutakse kohaliku meistri Reykjaviki Vikinguriga. Pöidlad pihku, et võõrustajatega läheb õnneks, aga kui peaks saabuma kaotus, langetaks konverentsiliiga teise eelringi, kus kohtutaks iirlaste Shamrock Roversiga või Malta klubiga Hibernians.

Esimese kohtumise võidu puhul ootab Levadiat otsustavas matšis ees kas La Fiorita San Marinost või Andorra tšempion Inter Club d’Escaldes. Kui selles kohtumises peaks kaotus tulema, ootab taas ees konverentsiliiga teine eelring ja kas Nikita Baranovi koduklubi Jerevani Pjunik või Rumeenia tippklubi Cluj.

Kui aga eelkvalifikatsiooni kadalipp läbitakse, tuleb esimeses päris eelringis mõõtu võtta Rootsi meisterklubi Malmö FFiga. Teises ringis kohtutaks Kosovo meistri Ballkani või leedukate Vilniuse Žalgirisega.

Teised Eesti klubid alustavad eurosarju konverentsiliiga esimesest eelringist: Florat ootab madin naabritega, täpsemalt Seinäjoki klubiga Soomest. Võitjat ootab teises ringis norrakate Lillestrøm

Paide Linnameeskond reisib aga esmalt Gruusiasse, kus nende vastaseks on Tbilisi Dinamo. Edu korral jätkataks samas kandis: Jerevani Aratat-Armenia.