Nikolay Grjazin ja Konstantin Aleksandrov mullusel Rally Estonial. WRC2 arvestuses hoiti parajasti kolmandat kohta, kui Vastsemõisa kiiruskatsel üle katuse käidi ja katkestati.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
WRC
14. juuni 2022, 22:14

Kui Rally Estonia oma tarkusest venelastel võistelda keelaks, ähvardab võistlust päevapealt WRC-sarjast eemaldamine (4)

Moraalselt õiges otsuses pole hetkekski kahtlust: rallimees Nikolai Grazin ei tohiks kuu aja pärast peetaval Rally Estonial startida. Kuigi mehe autol ei lehvi Venemaa lippu, tungis tema kodumaa kallale süütule naabrile ja selle eest lasub kollektiivne vastutus kõigil, kes Vladimir Putini režiimist mingilgi moel kasu lõiganud. Nagu maailmas kahjuks pahatihti ikka, ei ole asjad aga sugugi nii lihtsad, et vaid moraalsed kaalutlused lõpptulemust määravad.

Harvad on juhud, kui 19. ja 21. sajandist pärinevad traditsioonid satuvad ühte patta. Sõda Ukrainas on aga Wimbledoni tenniseturniiri ja WRC-sarja kuuluva Rally Estonia pannud sarnasesse situatsiooni. Inglasi on juba selle eest karistatud, et nad ei luba enda pühadele muruväljakutele Vene ja Valgevene sportlasi. Loodetavasti õnnestub Eesti spordisuve tippsündmusel sarnast saatust vältida.

Edasi lugemiseks: