Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar rannavõrkpalli MMil.

Foto: volleyballworld.com
Võrkpall
16. juuni 2022, 17:01

Tiisaar ja Nõlvak pääsesid MMil mänguta kaheksa parema sekka

Roomas toimuval rannavõrkpalli MMil pääses Eesti esipaar Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak veerandfinaali. 16 parema seas andsid neile ameeriklastest medalinõudlejad Trevor Crabb ja Tri Bourne loobumisvõidu.

USA paar pidi MMi pooleli jätma Crabbi haigestumise tõttu. Seega märgiti eestlastele tabelisse 21 : 0, 21 : 0 võit.

Veerandfinaalis lähevad Tiisaar ja Nõlvak vastamisi Itaalia paari Samuele Cottafava – Paolo Nicolai ja Brasiilia duo Renato – Vitor Felipe vahelise matši võitjaga.

32 parema seas ehk play-off'i avaringis alistas Eesti paar tulemusega 2 : 0 (18, 16) Kanada duo Sam Schachter – Dan Dearing. Alagrupis võitsid nad kõik kolm mängu.

MMil debüüdi teinud Tiisaare ja Nõlvaku eesmärk oligi kaheksa parema sekka jõuda.

„Eesmärk sai täidetud, aga meil on ka plaan B eesmärk. Ega sellega ole turniir lõppenud! Homme on kõva mäng veerandfinaalis, igal juhul läheme seda võitma, et poolfinaali jõuda,“ kinnitas Tiisaar Eesti võrkpalliliidu kodulehele. „Vastaseks sooviksin pigem itaallasi, väga äge oleks mängida nende kodupubliku ees. Nendega on nagunii äge mängida. Mängisime Brasiilias nendega, saime 2:0 kaotuse, aga ma tahaksin uuesti.“

„Samas brasiillased on kah äge võistkond, ka nendega võiks mängida,” lisas Nõlvak.

„Pole vahet enam, kes vastu tuleb. Jäänud on ainult tugevad. Variant on olemas, tuleb vaid ise korralikult mängida,” võttis Vesik teema kokku.