Kylian Mbappe jätkab veel vähemalt kolm aastat Pariisi Saint-Germainis.

Foto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
16. juuni 2022, 19:22

Reali president süüdistab Mbappe ülemineku ärajäämises Macroni

Pikalt tundus, et vutistaar Kylian Mbappe lööb suvel käed Madridi Realiga. Lõpuks seda ei juhtunud: tööandja Pariisi Saint-Germain tegi uue lepingupakkumise, millest naljalt ei keelduta: väidetavalt 295 miljonit eurot lihtsalt allkirja eest ning 100miljoniline aastapalk. Äsja meistrite liiga võitnud Hispaania klubi president Florentino Perez arvab aga, et oma osa selles, miks ründaja nendega ei liitunud, oli ka Prantsusmaa presidendil Emmanuel Macronil.

Real pakkus PSG-le mullu suvise üleminekuakna viimasel päeval Mbappe eest 200 miljonit eurot. See lükati aga tagasi, kuid hispaanlastes oli jätkuvalt optimismi – ehk liitub prantslane nendega järgmisel suvel, kui leping Pariisi klubiga saab läbi. Paraku seda ei juhtunud ning ründetäht jätkab PSGs veel vähemalt kolm aastat.

„Tema unistus oli mängida Madridi Reali eest,“ ütles Reali president Perez intervjuus Hispaania telekanalile El Chiringuito. „Tahtsime teda mullu augustis, aga nad ei lubanud tal lahkuda. Ta ütles pidevalt, et tahab mängida Madridis. Macron helistas Mbappele, see pole loogiline. PSG tegi talle pakkumise olla meeskonna liider. See muutis kõik. Mbappele polnud kerge saada telefonikõne Prantsusmaa presidendilt, kes palub klubist mitte lahkuda.“

„Siis läks ta Katari, kus talle pakuti ilmselt hullumeelseid asju. Sellepärast ta muutus. Ma ei näinud enam sama Mbapped, keda tahtsime. Ta muutus, talle pakuti teisi asju, teda survestati, mis tegi temast teistsuguse jalgpalluri. See pole enam Mbappe, keda tahtsin meile tuua. Ta muutis oma unistust. Siin pole keegi suurem kui Madridi Real ja see ei muutu,“ selgitas Perez.