Kui meeskonnakaaslased olid lõpuvile järel rõõmsad, siis Steph Curry kattis näo kätega ja nuttis.

Foto: AP/Scanpix
Korvpall
17. juuni 2022, 08:53

VIDEOD | Warriors tegi seda taas! Võidu järel nutta lahistanud Curry: hooaja alguses ei uskunud peale meie endi mitte keegi, et jõuame siia

Aastatel 2015–2019 jõudis Golden State Warriors viiel korral järjest NBA finaali, väljudes seal võitjana kolmel puhul. Siis vajuti aga mutta: järgnenud, koroona tõttu väga omapäraseks kujunenud hooajal oldi kogu liiga kõige kehvema võiduprotsendiga sats ning play-off'i põhitabelist jäädi välja ka mullu, kui play-in'is tunnistati Los Angeles Lakersi paremust. Kuid 2022. aastal on Warriors taas NBA tšempion.

Finaalseerias üks-kaks kaotusseisu jäänud Warriors võitis seeria neljanda mängu 107 : 97 ja viienda 104 : 94. Seega sõideti Eesti aja järgi läinud ööks Bostonisse teadmisega, et võidu korral kuuluks tiitel neile.

Kohtumise algus oli aga kodumeeskonna poolt hoogne ning kui mängitud oli neli minutit, juhtis Celtics Jayson Tatumi kahese järel 14 : 2. See eduseis jäigi Bostoni jaoks selles mängu suurimaks: Warriors asus end järele vinnama ning kui avaveerandi viimase pooleteise minuti jäel laksasid kolmestega järjepanu Draymond Green, Stephen Curry ja Jordan Poole, oli Warriors lühikesele puhkepausile minnes saanud sisse viiepunktise edu 27 : 22.

Ning tagantjärele targana saab öelda, et sellest väiksemaks Celtics vahet enam ei saanudki. Teisel veerandil kihutas Warriors Curry, Poole'i, Andrew Wigginsi ja Klay Thompsoni vedamisel eest, saades korraks sisse lausa 21punktise vahe. Esimese poolaja lõpuks oli nende eduseis siiski 15 silma 54 : 39.

Kolmandal veerandil käristasid külalised vahe ka 22 punkti peale, kuid Celtics vastas sellele 16 : 4 vahespurdiga ning nii jäid viimaseks veerandiks kõik võimalused veel ka kodumeeskonnale, sest nende kaotusseis oli otsustava perioodi eel 66 : 76.

Kui mängida jäi 5:35, sai Celtic Jaylen Browni kolmese järel vahe miinus kaheksa peale. Kuid sellele vastas omakorda tabava kolmesega Wiggins, lisaks Thompsoni vaheltlõike järel kaks silma Greenilt ja vahe oli taas 13 punkti peal. Ja see oli ka otsustav vahe: kümnest punktist väiksemaks Celtics kaotusseisu enam ei saanud ja võiduga 103 : 90 kindlustas Warriors oma neljanda NBA meistritiitli kaheksa viimase hooaja jooksul.

Võitjate poolel kerkis resultatiivseimaks Curry 34 punktiga, Wiggins toetas teda 18, Poole 15 ning Green ja Thompson mõlemad 12 silmaga. Celticsi kasuks viskasid Brown 34, Al Horford 19 ja Tatum 13 punkti.

Kui oluline see tiitel Warriorsi mängijate jaoks pärast keerulisi aastaid on, näitas ilmekalt see, et nende superstaar ja finaalseeria parimaks mängijaks – muuseas, esimest korda oma karjääri jooksul – valitud Steph Curry ei häbenenud juba enne lõpusireeni kõlamist tunnetele voli andmast.

„See on see kõik kokku: mängimine tiitli peale ja mida me oleme pidanud viimase kolme aasta jooksul läbi elama,“ põhjendas Curry ESPNile antud väljakuintervjuus emotsioone ja pisaraid. „Hooaja alguses ei ukunud peale meie endi mitte keegi, et jõuame siia. See on hämmastav. Ja väga sürreaalne!“

Warriorsi peatreener Steve Kerr lausus, et loomulikult on ta õnnelik kõigi oma hoolealuste üle, kuid Currry üle iseäranis. „Minu jaoks on see [finaalseeria MVP tiitel] kogu tema niigi uskumatut karjääri kroonivaks saavutuseks,“ lausus Kerr.