Ukraina tippklubi BC Prometei mängib uuel hooajal Eesti-Läti liigas.

Foto: FIBA
Korvpall
17. juuni 2022, 15:21

AMETLIK: Ukraina meistermeeskond liitub Eesti-Läti kossuliigaga

Eesti-Läti korvpalliliiga juhatus ja liigas osalevad klubid otsustasid toetada Ukraina meisterklubi BC Prometei taotlust osaleda uuel hooajal siinses liigas. BC Prometei hakkab oma kodumänge pidama eeldatavasti Riias.

BC Prometei on asutatud 2008. aastal. Hooajal 2020/21 krooniti klubi Ukraina meistriks ning nad juhtisid kohalikku superliigat ka läinud hooajal, kuni Venemaa alustas oma sõjalist agressiooni Ukrainas ja liiga katkestati.

Lisaks osales BC Prometei mullu ka FIBA meistrite liigas, kus jõudis 16 parema sekka, kuid sõja tõttu oli nad sunnitud ka selle sarja hooaja katkestama. Praeguseks on Ukraina klubi avaldanud soovi osaleda algaval hooajal lisaks Eesti-Läti liigale kas FIBA meistrite liigas või ULEB Eurocupil. Meeskonna juhendajaks on palgatud Iisraeli üks kuulsamaid korvpallitreenereid Ron Ginsburg.

Väidetavalt soovib Eesti-Läti liigaga liituda veel üks või kaks Ukraina tiimi, kuid nende osas praegu veel lõplikku otsust tehtud ei ole.

Ukraina korvpalliliidu aupresident Oleksandr Volkov lausus juuni algueses alaliidu kodulehele antud usutluses, et üheks võimaluseks, kuidas riigi klubikorvpall jätkuda saaks, oleks liitumine Eesti-Läti liigaga.

„Need riigid ise väga soovivad, et me nendega liituks,“ kinnitas Volkov. „Nad on valmis laiendama liiga suurust, nii et nad on võtnud initsiatiivi. Lisaks on lätlased meid juba aidanud rahvuskoondiste treeninglaagrite korraldamisel. Nad on öelnud, et on valmis [liigasse] vastu võtma nii palju klubisid, kui vaja on.“