FINALISTID: Petrov (paremal) kohtus finaalis 17aastase belglase Ben Mertensiga.

Foto: ebsa.tv
Spordivaria
17. juuni 2022, 19:36

O'SULLIVAN, HOIA ALT! Eesti parim snuukrimängija krooniti Euroopa meistriks ja ta pääseb profiliigasse (6)

Albaanias peetavatel snuukri Euroopa meistrivõistlustel krooniti Eesti edukaim snuukrimängija Andres Petrov Euroopa parimaks, kui ta 120 osalejaga turniiril kõik matšid, sealhulgas finaali, kindlalt võitis.

Kogu turniiri vältel tugevat mängu näidanud Petrov võitis neljapäevases veerandfinaalis Ukraina tulevikulootust, 16aastast Iulian Boikot seisuga 4 : 1. Seejuures teenis Boiko snuukri Main Touri pääsme juba kaks aastat tagasi, olles sellel hetkel kõigest 14aastane. Paraku oli profiliiga tase Boiko jaoks sellel hetkel liiga kõrge, mistõttu langes noor Ukraina sportlane sellest sarjast välja.

Poolfinaalis alistas Petrov Saksamaa esindaja Umut Dikme seisuga 4 : 2 ning tagas sellega koha finaalis. Finaalis kohtus Petrov Belgia esindaja Ben Mertensiga, kellel on samalt turniirilt taskus juba U21 vanuseklassi Euroopa meistritiitel ning sellega kaasnev kaheaastane profiliiga pääse. Finaalis jäi Petrov küll 2 : 3 kaotusseisu, aga suutis selle pöörata 5 : 3 võiduks.

Finaali võitjana tagas Petrov endale lisaks Euroopa meistritiitlile ka kaheaastase profiliiga pääsme kus osalevad absoluutsed maailma tipud nagu Ronnie O'Sullivan, Mark Selby jpt.

Tegelikult võis juba enne finaali loota, et Baltimaade snuukri ajalugu oli tehtud. „Meil on olemas mitteametlik info, mis on tulnud suhteliselt ametlikust allikast, et finaali tulemusest hoolimata on Petrov esimene Baltikumi snuukrimängija kes teenib endale kaheaastase pääsme snuukri profiliigasse. See muudab Eesti piljardispordi jaoks nii mõndagi!“ ütles peale poolfinaalkohtumist alaliidu esindaja Kristjan Kuusik

2017. aastal pidi Petrov sama võistluse finaalis tunnistama vastase 3 : 7 paremust.