Torben Beltz juhendas veel tänavuse aasta aprillini Emma Raducanut.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
19. juuni 2022, 10:33

Kontaveidi uueks juhendajaks on endine Kerberi ja Raducanu treener (2)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 2.) alustab koostööd kogenud Saksa treeneri Torben Beltziga, kirjutatakse eestlanna koduleheküljel.

45aastane sakslane on eelkõige tuntud endise maailma esireketi Angelique Kerberi juhendajana, tema käe all võitis sakslanna 2016. aastal nii Austraalia kui ka USA lahtised, lisaks jõudis veel Wimbledonis, Rio olümpial ja WTA aastalõputurniiril finaali. Kerberit on Beltz treeninud neljal erineval perioodil, viimati eelmisel aastal.

Vahepeal juhendas Beltz ka horvaati Donna Vekicit, kes nende koostöö ajal jõudis karjääri kõrgeimale ehk 19. kohale. Eelmise aasta novembris lõi Beltz käed mullu üllatuslikult USA lahtised võitnud 19aastase briti Emma Raducanuga, kuid see koostöö lõppes aprillis.

Kontaveit ja Torben Beltz alustavad ühiseid treeninguid juba täna ja praeguste plaanide kohaselt sõidavad nad peagi Inglismaale, kus 27. juunil algab Wimbledon.

Kontaveidi koostöö eelmise treeneri Dmitri Tursunoviga katkes, kuna viisaprobleemide tõttu ei olnud treeneril võimalik temaga igal pool kaasas käia, eestlanna tundis aga, et vajab treenerit, kes on temaga võistlustel kaasas. „Tahan tänada Dmitrit väga eduka koostöö eest, nautisime koos mitmeid häid võite,“ tänas Kontaveit.