Eneli Jefimova

Foto: Karli Saul
Ujumine
19. juuni 2022, 19:48

KAHJU: Eneli Jefimova jäi MMil esimesena finaalist välja (2)

Eneli Jefimova pääses Ungari pealinnas Budapestis toimuval pika raja ujumise-MMil 100 meetri rinnulidistantsil poolfinaali, aga jäi kahjuks esimesena finaali ukse taha.

Poolfinaalis läbis Jefimova distantsi Eesti rekordist ainult ühe sajandiku võrra aeglasemalt ehk 1.06,48ga, mis andis üheksanda koha. Viimasena pääses finaali ameeriklannast maailmarekordi omanik Lilly King, kes oli Jefimovast ainult kaheksa sajandikku kiirem. Poolfinaalis saavutas parima tulemuse 1.05,62 sakslanna Anna Elendt.

15aastane Jefimova oli oma eelujumises 1.07,09ga kolmas. Parimat aega näitas hiinlanna Qiantin Tang (1.05,99), Jefimova pääses edasi 13ndana. Tema nimel olev Eesti rekord on eelmisest aastast 1.06,47.

„Eneli ujumine oli hea,“ ütles Jefimova treener Henry Hein Õhtulehele. „Hommikune isiklik (rekord). Pöördes ja finišis jäi varu. Õhtul lähme kindlasti veidi riskima.“

Poolfinaalid toimuvad täna õhtul. Jefimova ujub neist teises, start antakse Eesti aja järgi kell 19.35.

Aleksa Gold piirdus naiste 100 meetri seliliujumises ajaga 1.03,95 ja 29. kohaga. Eelujumise kiireim oli ameeriklannast kahekordne maailmameister Regan Smith, kes läbis võistlusmaa 58,31ga.

„Aleksa ujus enda kohta okei aja,“ lausus sportlase Eesti treener Hein. „Ta ujus viimased võistlused hommikuti samamoodi ja siis õhtul 1,5 sekundit kiiremini, aga MMil peab paraku kohe ujuma väga kiiresti, et üldse oleks variant õhtul ujuda.“

Gold treenis sügisel ja talvel Kanadas, Euroopasse jõudis alles aprillis. „See on meil Aleksaga alles teine võistlus pärast paarinädalast treenimist,“ märkis Hein. „Sain siit kindlasti enda jaoks infot, mida tulevikus tuleks parandada.“

Armin Evert Lelle oli meeste 100 meetri seliliujumises 30. ajaga 55,82. Hommikul sai parima tulemuse 52,81 kirja ameeriklane Hunter Armstrong.

„Ujumine ei läinud üldse nii, nagu soovisin. Kuigi treeningutel ja soojendustel olen saanud head kiirust näidata, siis ei suutnud seda starti üle kanda. Õnneks saan teisipäeval uuesti proovida ja vead ära parandada,“ võttis ülehomme 200 meetri selilidistantsil startiv Bruno Nopponeni õpilane esimese etteaste lühidalt kokku.

Kõik tulemused leiab SIIT.