Vladislav Kreida

Foto: Twitter / Skövde AIK
Jalgpall
19. juuni 2022, 16:13

Ukraina sõja tõttu klubi vahetama pidanud Eesti koondislane lahkub Rootsist

Pärast Ukraina sõja algust FC Florasse naasnud Vladislav Kreida viitis viimased kuud laenulepingu alusel Rootsi esiliigas Skövde AIKis, aga kuna käed löödi vaid pooleks hooajaks, siis nüüd otsustasid rootslased lepingut mitte pikendada.

„Skövde AIK on otsustanud Vladislav Kreida laenulepingut mitte pikendada. See tähendab, et Vladislav lahkub klubist juba täna. Täname Vladi tema pingutuste eest!” seisis klubi sotsiaalmeedias avaldatud teates.

Kreida oli AIKis mõne erandiga põhimees, kui sai kirja seitse kohtumist, millest kuues kuulus algkoosseisu ja korra sekkus ise vahetusest. Rootsi esiliiga tabelis leiab klubi end 16 meeskonna konkurentsis 18 punktiga viiendal kohal.

Kreida on viimased paar aastat olnud ka Eesti koondises ülimalt oluline mängija, aga viimases koondise aknas usaldas Thomas Häberli ta platsile vaid esimese matši esimeseks poolajaks. Kohtumises San Marino vastu vahetas Häberli kaitsva poolkaitsja teiseks kolmveerandtunniks välja ja ülejäänud lahingutes ta enam mängida ei saanudki.

Kuna Kreidal on jätkuvalt kehtiv leping FC Floraga, siis on ta ametlikult taas Eesti klubi mängija. Seni on aga Flora kogu aeg mõista andnud, et soovitakse leida Kreidale klubi piiri taga. Samas on juuli alguses tulemas euromängud, kus võib Kreida abi meeskonnale marjaks ära kuluda. Tema positsioonil on aga seni Floras kindlat mängu näidanud Markus Soomets, kes kerkis tema ette ka koondises.