Kaia Kanepi

Foto: Maxime Le Pihif / SIPA / Scanpix
Tennis
19. juuni 2022, 18:51

Kanepi pidi mitu tundi vihma järel ootama, aga suutis raskes lahingus hispaanlanna seljatada (5)

Kaia Kanepi (WTA 41.) alustas edukalt WTA 500 taseme turniiri Eastbourne’is, kus ta alistas 6 : 7 (4), 6 : 4, 6 : 4 seisuga hispaanlanna Nuria Parrisaz-Diaze (WTA 52.)

Kohtumine pidanuks algama Eesti aja järgi 13.30, aga vihmasaju tõttu lükkus see kaks ja pool tundi edasi. Esimeses setis suutsid mõlemad tennisistid ühe korra vastase servi murda ja võrdsete heitlus läks kiiresse lõppmängu. Seal näitas kindlamat minekut Parrisaz-Diaz, kes võitis geimi 7 : 4 ja seega esimese seti 7 : 6.

Teine sett kulges taas võrdsete vastasseisuna ja selle otsustas üks ainus Kanepi murre, millega ta seti 6 : 4 võitis ja mängu viigistas.

Kolmas ja otsustav sett algas ähvardavalt, sest Parrisaz-Diaz suutis kohe Kanepi pallingu murda ja pääses 3 : 0 ette. Õnneks oli kogenud eestlannal vastus varnast võtta ja järgmisest seitsmest geimist lausa kuus kuulusid talle.

Kanepi lõi täna 10 ässa vastase viie vastu, topeltvigu tegi tema viis, mis oli Parrisaz-Diazest ühe võrra vähem. Kanepi teenis lausa 15 murdepalli hispaanlanna viie vastu ja suutis neist neli ära kasutada.

Teises ringis ootab Kanepit ees 15. paigutatud brasiillanna Beatriz Haddad Maia (WTA 32.). Omavahel oldi äsja vastamisi Prantsusmaa lahtistel, kus Kanepi teenis 6 : 4, 6 : 4 võidu.