Foto: Rasmus Voolaid
Jalgpall
19. juuni 2022, 21:05

AU CAESARILE! KOSTJA, AITÄH! Poolast tulid fännid Vassiljevit tänama. „Kostja on fantastiline inimene ja suurepärane jalgpallur.“

Kui tihti juhtub Eesti sportlasega nõnda, et nad lähevad kellelegi välismaal – Eestis, muidugi, aga välismaal! – niivõrd hinge, et nad teenivad ära oma fännilaulu ja ette võetakse kümnetunnine bussisõit, et teda veel üks kord kõige eest tänada? Ilmselt mitte liiga tihti. Seda muljetavaldavam oli 52 Bialystoki Jagiellonia poolehoidja käik Tallinnasse, et korralikult Konstantin Vassiljeviga hüvasti jätta.

Meie Kostja mängis Jagiellonias aastatel 2015 – 2017. Teisel, oma viimaseks jäänud hooajal, vedas Vassiljev meeskonna klubi ajaloo esimese hõbemedalini, kui lõi sel hooajal 13 väravat ja andis teist sama palju ka resultatiivseid sööte. „Me oleme täna siin, sest tahtsime näidata, kui kõrgelt me hindame aega, mis Kostja Vassiljev kahe aasta jooksul meie klubis veetis. Ta oli meie võtmemängija ja tänu temale tulime Poola liigas teiseks. Ta oli üks liiga parimaid mängijaid. On raske öelda, kas ta oli päris parim, aga kindlasti üks parimatest,” teatas klubi fänn Kamil Õhtulehega suheldes.

Õnneks ei pea Kostja kartma ka seda, et tal Eestis fänne poleks. Piisas tal ainult pärast intervjuude andmist pea staadioniruumidest õue pista, kui mitukümmend noort jalgpallisõpra end tema külge kleepisid. Algas pildistamise ja autogrammide voor.

Edasi lugemiseks: