Erika Kirpu kaotas otsustava minimatši ja Eesti langes EMil juba esimese kohtumise järel konkurentsist.

Foto: Martin Ahven
Vehklemine
21. juuni 2022, 11:04

VAAT KUS LOPS! Eesti epeenaiskond pudenes EMil medalikonkurentsist juba avamatši järel (5)

Türgis Antalyas peetaval vehklemise EMil jagatakse teisipäeval medaleid Eesti trumpalal ehk naiste epee võistkonnavõistlusel. Meie kvartett koosseisus Katrina Lehis, Erika Kirpu, Irina Embrich ja Nelli Differt sai turniiriks teise asetuse, kuid paraku langesid nad medalikonkurentsist juba oma esimese matši järel, kui kaheksandikfinaalis tunnistati Rootsi paremust.

Esimeses ringis olid eestlannad vabad ja alustasid võistlust 16 parema seas, kus nende vastaseks oli avaringis Türgist jagu saanud 15. asetusega Rootsi.

Esimene minimatš Kirpu ja Elvira Martenssoni vahel lõppes viigiseisul 5 : 5, kuid teises matšis jäi Differt Emma Franssonile alla lausa 1 : 5 ja nii olime jäänud kaotusseisu 6 : 10. Katrina Lehis tegi seejärel 3 : 3 viigi Emelie Mummiga ning seega oli esimese ringi järel Eesti taga 9 : 13.

Seejärel tegi koondise peatreener Kaido Kaaberma vahetuse, kuid Differtit asendas Embrich. Tema matš Martenssoniga jäi 5 : 5 viiki ja nii Eesti ikka taga nelja torkega.

Esimesena sai oma vastasest jagu Kirpu, kes alistas Mummi 3 : 1. Eesti kaotusseis vähenes 17 : 19-le.

Seejärel tegi Lehis oma teise viigi, sedapuhku skooriga 4 : 4 Franssoniga. Järgmise vahetuse järel suurenes vahe vastastega ühe torke võrra, kui Embrich kaotas Mummile 4 : 5. Nii mindi kahele viimasele minimatšile vastu kaotusseisus 25 : 28.

Ent siis näitas Lehis olümpiavõitjale väärilist taset, kui torkas Martenssoni läbi 5 : 1 ja viis eestlannad esimest korda juhtima 30 : 29.

Ent viimases, ülimalt torgeterohkeks kujunenud minimatšis kaotas Kirpu Franssonile 7 : 16 ja seega langesid valitsevad olümpiavõitjad koondskooriga 37 : 45 medalikonkurentsist.

Eesti jätkas heitlusi kohtade 9.–16. nimel. Esmalt alistati 45 : 41 Iisrael ning seejärel 45 : 37 Tšehhi. Nii jõuti ükesanda–kümnenda koha matšini, kus vastu tuli Hispaania. Selles matšis olid Eesti võidunumbrid 43 : 30 ja nii said meie naised lõpuks üheksanda koha.

Meenutatavasti ei läinud eestlannadel kuigi hästi ka individuaalturniiril. Parim oli 7. kohaga lõpetanud Kirpu; Differti, Lehise ja Embrichi turniir lõppes aga 32 parema seas.