Kaia Kanepi langes Eastbourne'is konkurentsist.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
21. juuni 2022, 15:39

Kaia Kanepi jaoks lõppes Eastbourne'i turniir teises ringis

Eastbourne'i WTA 500 turniiri teises ringis kohtus Kaia Kanepi (WTA 39.) brasiillanna Beatriz Haddad Maiaga (WTA 29.), kellest oli vähem kui kuu aega tagasi Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel jagu saanud. Sedapuhku kuulus peaaegu kaks ja pool tundi väldanud lahingu järel võit Haddad Maiale.

Esimeses setis sai Kanepi jaoks saatuslikuks, et ta kaotas kohe matši esimese ehk enda servigeimi. Edasi hoidsid mõlemad naised oma servigeime ja see tähenadas, et avaseti võitis 46 minutiga Haddad Maia 6 : 4. Brasiillanna teisel servigeimil teenis Eesti tennisist küll kaks murdepalli, kuid neid tal realiseerida ei õnnestunud.

Teises setis murdis Kanepi enda servigeimi võitmise järel kohe Haddad Maia seti esimese servigeimi, kusjuures brasiillanna teenis seal vaid ühe punkti. Et oma servigeime suutis eestlanna kenasti hoida – vastane ei teeninud neil ainsatki murdepalli – võitis Kanepi teise seti 6 : 3 ja nii järgnes otsustav kolmas sett.

See algas Kanepi jaoks paljulubavalt, kui ta teenis Haddad Maie teises servigeimis kaks murdepalli, mida siiski realiseerida ei suutnud. Kohe seejärel teenis omakorda kaks murdepalli vastane, kuid edu ei saatnud tedagi.

Seeejärel hoidis Brasiilia tennisist oma servigeimi ning murdis kohe otsa Kanepi oma, asudes juhtima 4 : 2. Järgnenud Haddad Maia servigeimil teenis Kanepi ühe murdepalli, kuid brasiillanna sai siiski geimivõidu kätte ning kui Kanepi oli seejärel kuivalt võitnud oma servigeimi, asus ta servima matšivõidu nimel.

Seisul 40 : 15 teeniski Haddad Maia kaks matšpalli, kuid Kanepi ei visanud veel reketit põõsasse ning kahe eduka punkti järel viigistas seisu 40 : 40-le. Seejärel võitis ta kolmandagi punkti järjest, teenides murdepalli, kuid see õnnestus Haddad Maial päästa. Kohe teenis Kanepi teisegi murdepalli, kuid kordus sama stsenaarium. Kaks ei jäänud aga kolmandata – kuid seegi murdepall jäi Kanepil realiseerimata. Nagu ka neljas.

Seejärel teenis oma kolmanda matšpalli Haddad Maia ning kui Kanepi tõrje lendas võrku, tähendas see seda, et eestlannast 11 aastat noorem brasiillanna oli võitnud 2 tundi ja 24 minutit kestnud kohtumise 6 : 4, 3 : 6, 6 : 4.

Statistikat ka. Kanepi lõi 9 serviässa, Haddad Maia 7, topeltvigu tehti vastavalt 5 ja 4. Kanepi esimese servi õnnestumise protsent oli 57 ja ta võitis 73 protsenti esimesel servil mängitud punktidest, Haddad Maia vastavad numbrid olid 60 ja 64. Teisel servil võitis Kanepi 55, Haddad Maia aga 66 protsenti mängitud punktidest. Kanepi teenis lõpuks 12 murdepalli, millest realiseeris vaid ühe, Haddad Maial õnnestus oma viiest murdepallist realiseerida aga kaks.

Kolmandas ringis kohtub Haddad Maia hispaanlanna Paula Pedosaga (WTA 4.), kellel on Eastbourne'is kõrgeim paigutus.