FCI Levadia väravavaht Karl Andre Vallner

Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
22. juuni 2022, 10:29

PIINLIK! Üle seitsme aasta meistrite liigas võimaluse saanud Levadia kaotas Islandi klubile tenniseskooriga (5)

Valitsev Eesti meister FCI Levadia meistrite liiga teekond kestis tänavu täpselt 90 minutit, sest Islandi tšempionile Reykjaviki Vikingurile kaotati lausa 1 : 6.

"Midagi pole kaotada - mida varem sa hakkad oma mängu mängima ja enesekindlam oled, seda parem lõpp-produkt kogu mängu näol tuleb,” teatas Levadia kapten Brent Lepistu mängueelses intervjuus klubi sotsiaalmeedias. Viimati seitse aastat tagasi meistrite liigas mänginud Levadia ilmselt hakkaski oma mängu üsna varakult mängima, sest juba viiendal minutil viis Zakaria Beglarišvili meeskonna penaltist juhtima. Eesti rahvas seda väravat ei näinud, kuna mängu vahendanud Soccernet.ee ekraanil ilutses siis veel kiri, et Islandilt ei tule pilt läbi.

Mõni minut hiljem jõudis see siiski pärale ja vastu vaadanud jalgpall enam kuigi kaunis ei olnud. Tablool ilutses küll Levadia eduseis, aga meie meestel oli raskusi palli üle poole välja saamisega. Juba kümnendal minutil viigistas Kyle Mclagan seisu, kui Lepistu tehtud vea järel tuli kasti karistuslöök, kus Levadia kapten oma mehe maha magas ja ameeriklane Mclagan mõnelt meetrilt palli sisse koksas.

Rohkem polegi suurt mõtet mängu detailselt kirjeldada, sest see läks edasi üsna samas rütmis – pall püsis Levadia väljakupoolel, islandlased kombineerisid, ilm oli tuuline ja vihmane ning kohalik publik rõõmus. Siiski tasub mainida, et poolaja viimase sündmusena viis Halldor Smari Sigurdsson Vikinguri 3 : 1 juhtima ja üsna kindlalt võib väita, et mees saatis palli Karl Andre Vallnerist mööda käega. Teisel kolmveerandtunnil saunapidu jätkus ja lõpuks tuli kaotus vastu võtta tenniseskooriga 1 : 6. Vastastel oli palju murdepalle, eestlased aga ei suutnud oma servi hoida.

Võidu korral oleks Levadia teekond Islandil jätkunud ja reedel oodanud ees mini-turniiri finaal Andorra meistri Inter Club d'Escaldesiga, kes alistas teises poolfinaalis San Marino tšempioni La Fiorita 2 : 1. Nüüd aga jätkub Levadia euroteekond UEFA konverentsiliiga teises eelringis, kus on nende vastaseks Shamrock Roversi (Iirimaa) ja Hiberniansi (Malta) meistrite liiga esimese eelringi paari kaotaja. Need kohtumised toimuvad 21. ja 28. juulil kodus-võõrsil formaadis.