Hyundai rallitiimi boss Julien Moncet (vasakul) ja Oliver Solberg Keenias.

Foto: DUFOUR FABIEN / Hyundai Motorsport GmbH
WRC
25. juuni 2022, 22:30

Hyundai rallitiimi pealik: see päev on olnud õudusunenägu!

„See päev on olnud õudusunenägu. Nii lihtne see ongi,“ sõnas Hyundai rallitiimi juht Julien Moncet Keenia MM-ralli laupäeva kokkuvõtteks.

Moncet kommentaar on igati arusaadav, sest laupäeval langesid poodiumikonkurentsist nii Ott Tänak kui ka belglane Thierry Neuville. Esimesena jäi raja äärde neljandat kohta hoidnud eestlane, kelle masin süttis 10. kiiruskatsel põlema.

See kergitas neljandaks Neuville'i, kes võitis nii 9. kui ka 10. kiiruskatse. 12. katsel õnnestus Neuville'il Takamoto Katsutast (Toyota) mööduda ja kolmandaks kerkida, kuid 13. ehk päeva viimasel kiiruskatsel sai Hyundai piloodi ralli otsa.

Esmalt tungis tema auto mootorisse vesi ja jõuallikas lülitus välja ega tahtnud uuesti käivituda. Ta sai uuesti liikuma ümmarguselt neli minutit hiljem, ent 200 meetri pärast libises ta vastu puud ja oli sunnitud katkestama.

„Nii Ott kui ka Thierry võitlesid poodiumikohta eest. See, mis juhtus, pole tulemus, mida ootame,“ sõnas pealik Moncet väljaandele Autosport.

„Arvan, et järgmisel nädalal tuleb palju arutelusid. Neid oli juba täna pärastlõunal üksjagu. Teame probleeme, aga nüüd on tiimil aeg reageerida.“

Neuville tunnistas, et tehniliste viperuste jada teeb vaimselt haiget. „Aga me ei anna alla,“ sõnas belglane. „Selge, et püüame tiimina areneda, kommunikatsioon on oluline. Arvan, et meie olukorras on parem olla konstruktiivne, mitte vihastada.“

Nii Neuville kui ka Tänak peaksid homme uuesti stardis olema. Kusjuures belglane hoiab ajakaristuse kiuste viiendat kohta, Tänak on 11.

Kolmas Hyundai mees Oliver Solberg hoiab kuuendat kohta. Tema auto mootorist kadus 13. katsel kaks korda jõud.