TÖÖ KÄIB: Eesti kossukoondis jaanipäeva eel Kalevi spordihallis rassimas.

Foto: Remo Tõnismäe
Korvpall
26. juuni 2022, 17:50

Selgusid Saksamaale ja Iisraelile vastu astuvad kossumehed

Eesti meeste korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala tegi teatavaks nende 16 mängumehe nimed, kellega arvestab eelseisvates MM-valikmängudes Saksamaa ja Iisraeliga.

Toijala valikusse kuuluvad Sten Sokk, Siim-Markus Post, Kristian Kullamäe, Martin Dorbek, Robert Valge, Janari Jõesaar, Sander Raieste, Henri Drell, Siim-Sander Vene, Kaspar Treier, Kregor Hermet, Kristjan Kitsing, Henri Veesaar, Rauno Nurger, Maik-Kalev Kotsar ja Matthias Tass. Võrreldes esialgse nimekirjaga on välja jäänud viis meest: Artur Konontšuk, Ivo Van Tamm, Märt Rosenthal, Martin Paasoja ja Joonas Riismaa. Saksamaa koondisega minnakse 30. juunil vastamisi Tallinnas ning 3. juulil kohtutakse Tel Avivis Iisraeliga.

Seejuures peavad Eesti ja Saksamaa vahelisele mängule minna plaanivad kossusõbrad kiirustama, sest 75 protsenti piletitest on juba müüdud.

Eesti korvpalliliidu poolne mängudirektor Henri Ausmaa on senise piletimüügiga rahul ning ta usub, et nädala teises pooles toimuval mängul saab Eesti rahvuskoondis joosta väljakule taas täismaja publiku ees.

„Esimestest päevadest saadik, mil alustasime piletimüüki, on õhus olnud mõnus ootusärevus. Täname Eesti korvpalliliidu ja koondise poolt kõiki, kes on juba piletid mängule ostnud. Viimati saime ilma piiranguteta mängida 2020. aasta veebruaris, kui võõrustasime Itaaliat ning nüüd on vastu tulemas taas suur korvpalliriik Saksamaa,” lausus Ausmaa. „Piletid tasub kohe ära osta, sest mängupäeval ei pruugi pileteid enam saadaval olla. Täismaja publikuga on Saku Suurhallis alati olnud hea atmosfäär ning kes soovib elamust saada, tuleb kindlasti saali.“

Samas rõhutab Ausmaa, et kõikidel poolehoidjatel tasub Suurhalli varakult kohale tulla ning aega varuda, kuna rahvast on palju.

„Tuletame meelde, et kuna mängule on tulemas palju rahvast, siis tuleb varuda tavapärasest rohkem aega ning soovitame kohale tulla varakult. Saku Suurhalli ees ja sees on avatud Eesti koondise fännitoodete pood, kus esmakordselt tulevad müüki EuroBasket 2022 finaalturniiriga seotud värsked fännitooted ning koondise uhiuus mänguvorm,” ütles Ausmaa.

Eesti koondisel on nelja vooru järel tabelis kaks võitu ja kaks kaotust, millega ollakse Saksamaa (3-1) ja Iisraeli (2-2) järel ning Poola (1-3) ees kolmandal kohal. Et pääseda valikturniiri kolmandasse ringi, tulebki lõpetada esikolmikus.