Ott Tänak.

Foto: Vincent Thuillier / Hyundai Motorsport GmbH
WRC
27. juuni 2022, 17:05

Tänak: loodetavasti oleme Eestis paremas seisus (1)

Keenia rallil kaks korda katkestama pidanud Ott Tänak tõdes, et etapil toimunust tuleb teha omad järeldused ning edaspidi parem olla.

Sardiinia ralli võitnud eestlane oli Keenias veel üheksanda kiiruskatse järel neljandal kohal. Seejärel kihutas ta katsevõidu suunas, kuid vähem kui kaks kilomeetrit enne finišit tuli sõit pooleli jätta. Pühapäeval naasis Hyundai piloot rajale ent pidi taas katkestama, kui roolivõim andis otsad.

„Safari ralli ise oli tänavu üsna lõbus, tingimused olid päris keerulised. Lähenesime katsetele väga ettevaatlikult ega võtnud ühtegi riski. Esimesel päeval läks meil päris hästi, aga kahjuks oli meil laupäeval vedrustusega probleem ning [pühapäeval] roolivõimuga. Me ei saanud siit ühtegi punkti, aga paraku on lihtsalt nii. Peame õppima ja edasi liikuma. Insenerid saavad siit nii mõndagi kaasa võtta ning loodetavasti oleme Eestis paremas vormis,“ kommenteeris Tänak rallit oma meeskonna pressiteate vahendusel.

Tiimipealik Julien Moncet ei olnud samuti ralliga rahul: kui Eesti ralliäss jäi täiesti tühjade pihkudega, siis Oliver Solberg noppis vaid ühe punkti. Thierry Neuville tuli aga viiendaks ja võitis punktikatse.

„Pole vaja öelda, et oleme ralliga üldjoontes pettunud. Aga autosport on selline: kord võidetakse, kord kaotatakse. Tuvastasime nädalavahetusel oma probleemid ning tegeleme juba nende lahendamisega. Positiivse poole pealt võib tuua välja, et Thierry ja Oliver tõid mõlemad oma masina finišisse. Thierry võttis punktikatsest maksimumi ning Oliver näitas taas oma võitlusvaimu. Otil oli [pühapäeva] hommikul hea kiirus ning ta võitis katse. Aga ta pidi katkestama, sest tal oli probleeme roolivõimuga. Peame tehases pikalt nõu ning anname endast parima, et tulla järgmiseks etapiks tagasi tugevamana,“ sõnas Moncet.

Neuville'il polnud ka rõõmustamiseks erilist põhjust. „Võtsime rallist maksimumi. Pärast kõiki hädasid võib ilmselt viienda kohaga rahule jääda. Terve nädalavahetus oli raske ja proovilepanev, [pühapäeva] hommik polnud erand. Keskendusime selgelt punktikatsele, kust meil õnnestus lõpuks midagi saada. Rohkem pole mul eriti midagi öelda. Loomulikult olen väga pettunud, mitte ainult enda, vaid ka mehaanikute pärast – nad on nii kõvasti vaeva näinud, kuid jäid nagu meiegi tasuta,“ lausus belglane.

MM-sarja järgmine etapp toimub 14.-17. juulini Eestis.