Anett Kontaveit naasis mängupausilt võidukalt.

Foto: AP/Scanpix
Tennis
27. juuni 2022, 20:23

WIMBLEDON: Kontaveit pääses kindla võiduga teise ringi, Kanepi langes konkurentsist (1)

Aasta kolmandal suure slämmi turniiril Wimbledonis sai avaringis kindla võidu Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 3.). Ta alistas tulemusega 7 : 5, 6 : 1 ameeriklanna Bernarda Pera (WTA 123.).

Matš algas väga pika, enam kui kümme minutit kestnud geimiga, kus eestlanna suutis lõpuks enda pallingut hoida ning 1 : 0 juhtima minna. Seejärel murdis ta vastase servi ning võitis kolmanda geimi kuivalt – 3 : 0. Kontaveit juhtis veel ka 4 : 1, kuid kaotas seejärel neli geimi järjest, jäädes 4 : 5 taha.

Järgmised kolm geimi kuulusid siiski võrdlemisi kindlalt taas Eesti esinumbrile, seejuures murdis ta kaks korda Pera servi.

Teises setis läks Kontaveit 5 : 0 juhtima ning ei jätnud vastasele erilist võimalust, vormistades kokkuvõttes võidu tunni ja 22 minutiga.

Kontaveit lõi viis serviässa, Pera sai hakkama ühega. Eestlanna tegi ka vähem lihtvigu (22 vs 26).

„Kindlasti olen väga rahul selle üle, kuidas viimase punktini võitlesin ja jätkasin üritamast, olenemata seisust,“ meenutas Kontaveit matši järel esimest setti.

See oli tema tänavune esimene matš murukattega väljakul. Enne tänast mängis ta viimati murul eelmise aasta Wimbledoni turniiril, kus piirdus avaringiga. „Mulle meeldib murul mängida. Ka publik on väga tore ning väljak oli imeline,“ lausus Kontaveit.

Enne Wimbledoni mängis ta viimati mais Prantsusmaa lahtistel. Tennisetäht tundis rõõmu, et sai nüüd mängupausi lõpetatud. „Suurepärane tunne on olla teise asetusega. Ma ei mänginud ühelgi soojendusturniiril, kus enesekindlust ammutada. Aga hea on jälle mängida,“ sõnas Kontaveit.

Teises ringis läheb ta vastamisi 22aastase sakslanna Jule Niemeieriga (WTA 97.), kes alistas avaringis tulemusega 6 : 1, 6 : 4 hiinlanna Wang Xiyu (WTA 105.). Varem pole nad omavahel kohtunud.

Tänavu Austraalia lahtistel veerandfinaali ja Prantsuse lahtistel kolmandasse ringi jõudnud Kaia Kanepi (WTA 38.) piirdus Wimbledonis ühe matšiga. Avaringis tuli Diane Parrylt (WTA 77.) vastu võtta 4 : 6, 4 : 6 kaotus. Teises setis juhtis eestlanna veel 4 : 3, kuid seisul 4 : 4 suutis vastane murda tema servi. Seejärel vormistas prantslanna oma pallingul võidu. Matš kestis kokku tund ja 21 minutit.