Mullune Eesti meistrivõistluste pronksinaine Kaidi Allsalu tegi USA profituuril tubli debüüdi.

Foto: Instagram / @kaidiallsalu
Spordivaria
28. juuni 2022, 18:04

32aastane eestlanna tegi USA profituuril vinge debüüdi (1)

Eesti kettagolfimängijad valmistasid möödunud nädalalõpul USA profituuri eliitkategooria etapil pöidlahoidjatele rõõmu: Albert Tamm saavutas Minnesota osariigis toimunud Preserve Championshipil meeste seas 6.-8. koha ja Kaidi Allsalu naiste hulgas 10.-12. koha.

Eriti vinge üllatuse pakkus 32aastane Allsalu, kes polnud kunagi varem USA profituuril võistelnud. Kuusalust pärit kahe lapse ema alustas pisut tagasihoidlikult (avapäeval 68 viset ehk 1 üle par'i), kuid sai siis hoo üles ega korjanud teisel ringil ühtki bogey't (63 viset; –4).

Kolmas ehk viimane ring algas suurepäraselt, poole peal oli Allsalu skoor –5, kuid tagumises pooles sisse lipsanud vead langetasid tulemuse –3 peale (64 viset). Koondskoor 195 viset (–6) tähendas kokkuvõttes kohta esikümne piirimail.

Allsalu tegi kettagolfiga tutvust aastal 2014. „Olen kaheksa aastat abielus olnud ja olen ema kahele lapsele. Mulle väga meeldib päike ja kuumad ilmad. Mõned on ehk märganud minu ketaste peal naerunägu – põhjus lihtne, see on ka tätoveeritud mu jalale. Terve kooliaja ja natuke peale tegelesin kergejõustikuga, nii et kui huviorbiiti tuli selline ala nagu disc golf ja esimene nädalamäng, olin müüdud,“ tutvustas ta end mõnda aega tagasi discgolf.ee lehele antud intervjuus.

Preserve Championshipi võitis ameeriklanna Paige Pierce 182 viskega (–19), kuid viienda koha saanud Eveliina Salonen edestas Allsalut vaid kolme viskega. Teine eestlanna Keiti Tätte jäi 205 viskega (+4) jagama 21.-22. kohta.

Naiste PDGA edetabeli esinumber Kristin Tattar pidi Preserve Championshipist loobuma, sest tema elukaaslane andis vahetult enne reisi positiivse koroonaproovi ning Tattar jäi igaks juhuks samuti kodumaale.

Meeste konkurentsis hoidis Eesti lippu kõrgel Albert Tamm, kes vinnas end ülitugeva teise ringi toel (55 viset ehk 11 alla par'i) viimaseks päevaks jälitajate gruppi (kohad 5.-8.). Otsustav ring sujus Tammel tuule kiuste imetlusväärselt kuni kümnenda korvini.

Seal lennutas ta avaviske mängualalt välja ning pidi leppima double-bogey'ga. Järgmisel korvil vedas alt putt, mis tõi kaasa bogey, ent sellega olid suured pahandused tehtud. Viimased seitse rada mängis ta viis alla par'i – kõige krooniks uhke eagle viimasel korvil – ning lõpetas ringi 58 viskega (–8). Võistluse peale kokku tegi ta 173 viset (–25), mis andis ameeriklaste Gannon Buhri ja Adam Hammesi kõrval 6.-8. koha.

Võitja Bradley Williams mängis viimase ringi Tammega võrdselt, kuid tegi kokku seitse viset vähem.

Tamme viimase ringi esimest poolt näeb siit:

Ja teist poolt siit:

Statistikast nii palju, et Tamme kolme päeva jooksul tehtud avavisetest 75% maandusid fairway'l ning kümne meetri raadiusest tabas ta korvi 79% täpsusega. Allsalu samad näitajad olid vastavalt 86% ja 70% ning Tätte omad 79% ja 53%.