Vigastusest taastunud Anett Kontaveit pole veel suutnud leida stabiilset mängurütmi.

Foto: Toby Melville / Reuters / Scanpix
Tennis
29. juuni 2022, 16:18

TURNIIRI SUURIM ÜLLATUS? Wimbledonis konkurentsist langenud Kontaveit kaotas maailma 97. reketile teise seti suisa kuivalt (8)

Senise Wimbledoni tenniseturniiri üks suurimaid üllatusi on sündinud ja paraku sepistas selle maailma 97. reket Jule Niemeier, kes alistas teisena paigutatud Anett Kontaveidi seisuga 6 : 4, 6 :0.

Avaringis hiinlanna Xiyu Wangi 6 : 1, 6 : 4 alistanud Niemeieri jaoks oli see üldse karjääri jooksul esimene matšivõit suure slämmi põhiturniiril. Enne tänast polnud ta karjääris madistanud kordagi ühegi esikümne mängijaga.

Seega ennustasid kõik eksperdid ja kihlveokontorid eestlannale üsna üksmeelselt võitu, aga nii ei läinud. Esimene sett oli võrdsete heitlus ja kummalgi ei tekkinud eriti murdevõimalusi. Niemeier ühe teenis ja kasutas selle kohe ka ära. Seejuures tuli see murdepall õnnetu võrgutripsu tagajärjel, aga õnn soosis täna tugevamat.

Kontaveit ei teeninud selles kohtumises mitte ühtegi murdepalli. Teine sett oli suisa kohutav ja Kontaveit oli konkurentsis vaid ühes geimis ja seegi polnud tema enda pallingul. Kokku teenis maailma kolmas reket kogu seti peale vaid kümme punkti Niemeieri 27 vastu. Kaks esimest enda pallingugeimi lõpetas Kontaveit topeltveaga ehk Niemeier oli küll hea, ent talle tehti ka palju kingitusi.

Kõik statistilised näitajad olid Niemeieri suunas kreenis – esimeselt servilt teenis ta 79 % punktidest ja teiselt 70 %, Kontaveidil jäid mõlemad näitajad 50 kanti. Kui Niemeier lõi ühe ässa ja tegi kaks topeltviga, siis Kontaveidil oli esimene näitaja null ja teine neli.

Kolmandas ringis ootab karjääri kõrgeimal ehk 94. kohal asuv 22aastast Niemeierit ees duell ukrainlannaga, aga kas Anhelina Kalinina või Lesia Tsurenkoga, polnud artikli ilmumiseks veel teada.

Pressikonverentsil kiitis Kontaveit Delfile ja Eesti päevalehele Niemeieri mängu. Enda kohta ütles ta aga, et pole veel vigastuse järel valmis ideaalset tennist mängima. „Mu füüsiline vorm ei ole veel selline, nagu ta võiks olla, et selliste vastaste tugeva ja raske jõuga löödud palle hästi kontrollida. Tundsin, et mu käsi oli natuke aeglane. Ma pole ju saanud selleks turniiriks põhimõtteliselt korralikult valmistudagi. Midagi šokeerivat selles kaotuses ei ole. Mul tegelikult on väga hea meel, et ma sain üldse mängida.“