Anett Kontaveit

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Scanpix
Tennis
30. juuni 2022, 16:12

Kontaveit alustas Wimbledonis paarismängu võidukalt, järgmisena vastas suurfavoriidid. (3)

Eesti esireket Anett Kontaveit langes küll Wimbledoni turniiril üksikmängus konkurentsist, ent alustas võidukalt paarismängus. Kontaveit mängib Londonis koos üksikmängus 30. paigutatud ameeriklanna Shelby Rogersiga ning esimesena loositi nende teele Vivien Heiseni ja Samantha Murray.

Saksamaa ja Suurbritannia duo Kontaveidile ja Rogersile eriti vastu ei saanud. Avasett kaotati kõigest 27 minutiga seisuga 2 : 6, teises näidati natuke rohkem hambaid, aga 44 minutiga alistuti ka seal 4 : 6.

Murdepalle oli küll Heisenil ja Murrayl isegi kahe võrra rohkem, aga kaheksast pallist kasutati ära vaid üks. Kontaveit ja Rogers realiseerisid kuuest murdepallist koguni neli. Kokku teenis Eesti – USA paar 64 punkti vastaste 51 vastu. Ei löödud küll mitte ühtegi ässa, aga statistikas tuli suurim vahe teiselt servilt teenitud punktide pealt. Kontaveidil ja Rogersil oli see 69, Heisenil ja Murrayl kõigest 47.

Järgmises ringis ootab Kontaveiti ja Rogersit ees sisuliselt maksimaalselt raske vastasseis, kui vastu tuleb teise paigutusega Tšehhi paar Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova. Tegu on paariga, mis võitis tänavu Austraalia lahtised ja on koos triumfeerinud neljal suurel slämmil. Wimbledonis krooniti nad meistriks 2018. aastal. Lisaks sellele võideti mullu koos ka Tokyo olümpia.

Wimbledoni turniiri paarismängus osales ka Kaia Kanepi, kelle kaaslaseks oli Renata Voracova. Üheskoos kaotati kolmapäeval avaringis 1 : 6, 6 : 4, 2 : 6 Suurbritannia duole Alicia Barnettile ja Olivia Nichollsile.