ANDEKAD ÕED: Liis (vasakul) ja Kadi Kullerkann on oma võrkpallikarjääride jooksul pallinud nii Euroopas, USAs kui ka Aasias.

Foto: Aldo Luud
Võrkpall
1. juuli 2022, 08:24

NAINE KUI KALJU! Moraalse ahistamise üle elanud ja viies riigis pallinud Eesti koondise ründaja: „Ma ei taha suvel puhata, tahan palli mängida!“

Keila piiga Liis Kullerkann unistas tippsportlase karjäärist kergejõustikus, kuid täna, 31aastaselt, on ta hoopis suure kogemustepagasiga profivõrkpallur. Senise kireva karjääri jooksul on Kullerkann pallinud viies erinevas riigis ja jõudnud selle kõrvalt omandada nii bakalaureuse- kui magistrikraadi. Koondises üle saja matši pidanud Kullerkann valutab lisaks südant naissportlaste kohtlemise pärast ja kuulub Eesti Olümpiakomitee sportlaskomisjoni; samuti kannab ta hoolt selle eest, et naiste võrkpalli rahvustiimi toimetused oleksid sotsiaalmeedias piisavalt hästi kajastatud.

USAs hariduse hankinud ja lisaks Euroopas ning Aasias pallinud Liis Kullerkann on saanud välismaalt nii häid kui keerulisi kogemusi: näiteks saab ta ägedalt meenutada, et on ühe endise tiimikaaslase lapse ristiema, kuid samal ajal on eestlanna pidanud Prantsusmaal üle elama ka treeneripoolse moraalse ahistamise juhtumi. Tulevikku vaadates loodab Kullerkann pallida järgmise aasta kodusel EMil.

Edasi lugemiseks: