Anett Kontaveit.

Foto: AP/Scanpix
Tennis
1. juuli 2022, 19:25

Kontaveit pudenes Wimbledonis ka paarismängus konkurentsist

Eesti esitennisist Anett Kontaveit (WTA 3.) kaotas Wimbledoni tenniseturniiri naiste paarismängus koos ameeriklanna Shelby Rogersiga (WTA 30.) suurfavoriitidele Barbora Krejcikovale ja Katerina Siniakovale tulemusega 6 : 7(8), 3 : 6.

Kontaveit ja Rogers jäid matši alguses 2 : 4 taha, kuid jõudsid seejärel kaks korda setivõidust ühe geimi kaugusele, juhtides nii 5 : 4 kui ka 6 : 5. Turniiril teist asetust omavad vastased suutsid siiski kummastki olukorrast välja tulla. Kiires lõppmängus oli Eesti ja USA duo korra avaseti võitmisest ühe punkti kaugusel, olles ees 8 : 7, ent tugevad tšehhitarid vastasid kahe järjestikuse servimurdega ning võitsid ka kolmanda järjestikuse punkti, ühtlasi sellega ka seti.

Teises setis ei jätnud tänavu Austraalia lahtised võitnud Krejcikova ja Siniakova enam vastastele suurt võimalust. Nad võitsid kolm esimest geimi ning enam kohtumine tasavägiseks ei läinud.

Matš kestis kokku tund ja 36 minutit.

Üksikmängus piirdus Kontaveit samuti teise ringiga, kus jäi üllatuslikult alla sakslannale Jule Niemeierile (WTA 97.) tulemusega 4 : 6, 0 : 6.