Carlos Sainz sai karjääri esimese kvalifikatsioonivõidu.

Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
2. juuli 2022, 18:18

Briti GP: Ferrari piloot võitis esimest korda kvalifikatsiooni

Vormel 1 sarja Briti GP ajasõidus oli parim Ferrari piloot Carlos Sainz.

Tänavu üldarvestuses viiendal positsioonil olev hispaanlane polnud kunagi varem kvalifikatsiooni võitnud. Seega alustab ta pühapäeval toimuvat põhisõitu karjääris esmakordselt parimalt kohalt.

„Ausalt öeldes tuli esimene stardikoht üllatusena. Kuid kiirus on olnud terve nädalavahetuse vältel olemas,“ vahendas Sainzi kvalifikatsioonijärgseid sõnu BBC. Ta lisas ka, et sõitmise tegi keeruliseks vihm.

Silverstone'i ringrajal parimal juhul 1.40,190 välja sõitnud Sainzile järgnesid valitsev maailmameister ja üldliider Max Verstappen (Red Bull; +0,072) ning tiimikaaslane Charles Leclerc (+0,315). Neljandalt positsioonilt stardib pühapäeval Sergio Perez (Red Bull; +0,633).

Kvalifikatsiooni viies oli seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes; +1,012), kellele on Briti GP koduetapiks. Kuues oli McLareni äss Lando Norris (+1,101).

Mullu triumfeeris Silverstone'i ringrajal Hamilton, järgnesid Leclerc ja Bottas, kes sai nüüd kvalifikatsioonis alles 12. koha (Alfa Romeo; 1.41,396).

Põhisõidule antakse pühapäeval Eesti aja järgi start kell 17.

Hetkel veel vormel 2 sarjas sõitmist jätkav Jüri Vips sai Briti GP sprindisõidus 12. koha. Hitech GP meeskonda esindav eestlane lõpetas küll sõidu kümnendana, kuid sai kohtunikelt korduvalt valgete joonte ületamise eest viiesekundilise ajakaristuse. See kukutas ta kahe koha võrra tahapoole. Seejuures alustas Vips sõitu kolmandalt positsioonilt.