Cristiano Ronaldo tahab jätkata klubivutti meistrite liigas.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
2. juuli 2022, 19:55

Ronaldo tahab Unitedist lahkuda

Jalgpallilegend Cristiano Ronaldo andis Manchester Unitedile teada, et tahab nende juurest lahkuda, kui neile esitatakse piisavalt hea pakkumine, kirjutab The Times.

37aastane ründaja tahab mängida meistrite liigas karjääri lõpuni. Teadupoolest lööb United uuel hooajal kaasa hoopis taseme võrra nõrgemas Euroopa liigas, sest nad lõpetasid tänavu Inglismaa meistrisarja alles kuuendal kohal.

Ronaldo on mänginud meistrite liigas 19 järjestikusel hooajal ning talle kuulub hulgaliselt vägevaid rekordeid. Portugallane on 140 tabamusega sarja kõigi aegade parim väravakütt. Samuti on tema nimel kõige rohkem mänge (183) ning tulemuslikke sööte (42). Euroopa (ega konverentsi-) liigas pole vutistaar kunagi mänginud.

Ronaldo usub, et suudab jalgpallimaailma tipus olla veel kolm või neli aastat ning tahab selle aja jooksul oma auhinnakappi täiendada. Eelmine hooaeg Unitedis oli kahvatu, sest kuigi ründestaar ise lõi 38 mänguga 24 väravat, siis klubi ei võitnud ühtegi tiitlit. Meistrite liigas pudeneti konkurentsist kaheksandikfinaalis.

Väidetavalt on Ronaldo vastu tundnud huvi Saksamaa suurklubi Müncheni Bayern ning Unitedi kodune rivaal Londoni Chelsea. Jalgpallistaari leping praeguse meeskonnaga kehtib 2023. aasta suveni, võimalusel on seda võimalus aasta võrra pikendada.

United soetas Ronaldo mullu Torino Juventusest, makstes tema eest 15 miljonit eurot. Kuna Inglise klubi ressursid on tänavu piiratud, loodetakse ründaja müügist teenida umbes sama suur summa.

Bayernist lahkub sel suvel suure tõenäosusega Robert Lewandowski. Praegu püütakse jõuda FC Barcelonaga ülemineku osas kokkuleppele – väidetavalt on Kataloonia klubi senine pakkumine loodetust 20 miljoni euro võrra tagasihoidlikum.

Chelsea saatis sel suvel Milano Interisse laenule tipuründaja Romelu Lukaku, kelle eest maksti mullu Itaalia klubile üle 113 miljonit euro. Seega kuluks neile uus väravalööja ära.

Ronaldo on võitnud viis meistrite liigat, kaks Hispaania ja Itaalia ning kolm Inglismaa meistritiitlit. Ta on löönud karjääri jooksul 815 väravat.

Mõistagi huvituvad Ronaldost ka teised klubid. Näiteks tegi 16kordne Austria meister Red Bull Salzburg sotsiaalmeedias ahvatleva pakkumise: (sisuliselt garanteeritud) tiitlid, meistrite liiga vutt, kaunis mäestik ümberringi ning noor ja andekas koosseis.

Londoni Arsenali tuline poolehoidja Piers Morgan andis samuti sotsiaalmeedias Ronaldole mõista, et nüüd on lõpuks aeg tema lemmikklubiga liituda. Tuntud saatejuht ning The Suni ajakirjanik on püüdnud juba aastaid meelitada vutilegendi Arsenali.