FC Flora

Foto: Robin Roots
Jalgpall
2. juuli 2022, 21:55

Flora sai tabeli eelviimase üle napi võidu ning tõusis uuesti tabeliliidriks

Eesti jalgpalli meistriliigas sai 18 mängust 16. võidu tunamullune tšempion FC Flora. Nad alistasid TNTK vutiplatsil tulemusega 1 : 0 Tallinna Legioni.

Avapoolajal väravaid ei nähtud. Teisel kolmveerandtunnil oli häid võimalusi ka liigatabelis eelviimasel kohal oleval meeskonnal, kuid sihile jõudis siiski vaid Flora. 54. minutil tegi skoori Daniil Kuraksin, kes saatis peaga võrku Sergei Zenjovi tsenderduse.

Legioni poolkaitsja Pavel Dõmov oli pärast matši pettunud. „Iga kord on Flora vastu väga raske. Täna oli meil esimene poolaeg väga hea – hoidsime nad nulli peal. Aga teisel poolajal oli väga lihtne moment: pikk sööt, veel üks sööt ja lõpetamine. Kõik. Meil oli väga häid võimalusi. Järgmises mängus peame tegema midagi rohkemat,“ lausus ta Soccernet.ee otseülekandes.

Tal jagus kiidusõnu noorele tiimikaaslasele Nikita Ivanovile. 18aastane ründaja on tänavu löönud meistriliigas 18 mänguga seitse väravat ning andnud kaks tulemuslikku söötu ning oli ka Flora vastu ohtlik. „Väga enesekindel mängija. Tal on väga hea tehnika ja löök, täna näitas seda isegi vasaku jalaga.“

Flora poolkaitsja Ken Kallaste oli küll tulemusega rahul, kuid lootis mängust enamat. „Taga null, ees üks. Muidugi tahtsime rohkemat, aga täna oli paraku selline. Saime selle, mis välja teenisime. Polnud lihtne mäng, pakkusime Legionile liialt palju ruumi. Noored poisid olid täitsa tublid, tekitasid päris palju ohtlikke olukordi,“ kiitis ta vastasmängijaid.

Järgmisel neljapäeval algab Flora jaoks eurosari. Konverentsiliiga esimese ringi avamatšis võõrustatakse Seinäjökit. Korduskohtumine on kavas 14. juulil Soomes. „Ei saa öelda, et igale mängule läheme vastu erinevalt. Keskendume samamoodi: lähme täiega panema. Meistriliigas pole vahet, kes on vastane, aga Euroliiga on teine teema – seal on selg vastu seina,“ kommenteeris Kallaste üleminekut euromängudele.

Laupäeval toimus Eesti meistriliigas veel kaks mängu:

Narva Trans – Paide Linnameeskond 1 : 1

Pärnu Vaprus – Tartu Tammeka 1 : 1

Liigatabelis möödus Flora taas Levadiast, olles 18 matšiga kogunud 50 punkti. Seejuures kaotusekibedust pole nad tänavu koduses meistrisarjas veel tundma pidanud. Levadia on 19 kohtumisest kogunud 48 silma ning on sellega teine. Kolmandana jätkab Nõmme Kalju (17 mängu, 36 punkti)

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore