Jalen Brunson (13) oli meeskonna põhiliseks vedajaks siis, kui Luka Doncic ei mänginud.

Foto: USA TODAY Sports / Scanpix
Korvpall
3. juuli 2022, 09:17

Dallas jääb ilma läbimurde teinud staarist

Hiljuti lõppenud NBA hooajal läänekonverentsis finaali jõudnud Dallas Mavericksist lahkub tagamängija Jalen Brunson. 25aastane ameeriklane sõlmib ajakirja Sports Illustrated andmetel lepingu New York Knicksiga, kus teenib nelja hooajaga pea 100 miljonit eurot.

2018. aastal draft'i 33. valikuna Dallasega liitunud Brunson tegi läbimurde tänavu. Kui põhihooajal sai ta kirja keskmiselt 16,3 punkti mängu kohta, siis play-off'ides oli see näitaja juba 21,6. Eriti oluline oli tema panus avaringis Utah Jazzi vastu, kui meeskonna suurim staar Luka Doncic jäi esimesest kolmest matšist vigastuse tõttu eemale. Seal viskas Brunson kuues mängus keskmiselt 27,8 silma.

Dallasel oli mitu võimalust, et hoida andekas USA mängujuht endale. Mullu oleksid nad saanud talle pakkuda ligi 53 miljoni euro suurust lepingupikendust neljaks aastaks. Klubi otsustas, et nad ei tee seda, mis tõele au andes tundus tol hetkel loogiline. 185 cm pikkune Brunson viskas mullu play-off'i avaringis Los Angeles Clippersi vastu seitsmes mängus keskmiselt vaid kaheksa punkti.

Nüüd, pärast karjääri edukaimat hooaega otsustas Brunson aga, et proovib õnne mujal.

„Dallas, aitäh kõige eest! Te võtsite mind omaks kohe pärast minu draft'imist. Uskusite minusse ning nägite, kuidas kasvasin nii inimese kui ka mängijana. See linn on igaveseks minu südames erilisel kohal. Aitäh, Mark [Cuban], Nico [Harrison], [Jason] Kidd ning ülejäänud treeneritetiim. Te andsite mulle võimaluse läbilöögiks. Aitäh meeskonnakaaslastele, kelleta poleks see võimalik olnud. Te tegite mu elu väljakul kergemaks, kuid olite veelgi paremad inimestena. Olen ülimalt tänulik füüsilise ettevalmistuse treeneritele ja tervele ülejäänud organisatsioonile, et armastasite ja toetasite mind.

Viimaks tahan tänada fänne. Te olite minuga alati. Aitäh, et tegite Dallases mängimise imeliseks kogemuseks. Kuigi olen Eaglesi fänn ja enamik teist toetate Cowboysi, siis võtsite mind ikkagi (loodetavasti) ilma igasuguse kõhkluseta omaks. Tänan teid kõige eest. Armastan teid igavesti,“ kirjutas ta sotsiaalmeedias.

Dallas on sel suvel olnud üleminekuturul aktiivne. Juuni lõpus saadeti Houston Rocketsisse Boban Marjanovic, Trey Burke, Marquese Chriss, Sterling Brown ning draft'i 26. valik Wendell Moore. Vastu saadi keskmängija Christian Wood, kes viskas eelmisel hooajal keskmiselt 17,9 punkti ning võttis 10,1 lauapalli mängu kohta.