Jüri Vips jätkab sõitmist Hitech GP meeskonnas.

Foto: SIPA/Scanpix
Auto-Moto uudised
3. juuli 2022, 13:34

Skandaalne Vips sai Briti GP põhisõidus kuuenda koha (8)

Veel vormel 2 sarjas sõitmist jätkav Jüri Vips sai Briti GP põhisõidus kuuenda koha. Eelmisel nädalal Red Bullist välja visatud eestlane startis kaheksandalt kohalt ning tõusis ka peaaegu esiviisikusse, ent finišijoon tuli siiski enne vastu.

Kõvade rehvidega alustanud Vips (Hitech GP) kerkis ka stardi järel viivuks viiendale positsioonile, ent langes peagi tagasi kaheksandaks. Korraks oli Eesti vormelipiloot etapil ka liider, kuid pidi siis boksi tulema. Mõned ringid enne lõppu möödus ta nii Jehan Daruvalast (Prema) kui ka tiimikaaslasest Marcus Armstrongist. Viies koht jäi lõpuks 0,315 sekundi kaugusele.

Esimese koha sai ameeriklane Logan Sargeant (Carlin), kellele oli tegu karjääri esimese etapivõiduga vormel 2 sarjas. Teine oli Theo Pourchaire (ART GP) ning kolmas Liam Lawson (Carlin). Sarja kindel liider Felipe Drugovich (MP Motorsport) jäi esimesena poodiumilt välja.

Laupäevases sprindisõidus oli Vips saanud 12. koha.

Üldliidrina jätkaval Drugovichil on koos 148 punkti. Talle järgnevad Pourchaire (106) ja Sargeant (88). Vips on seitsmes (59). Järgmine etapp toimub järgmisel nädalavahetusel Austrias.