Andres Petrov (paremal) EM-finaalis, kus ta kohtus 17aastase belglase Ben Mertensiga (vasakul).

Foto: ebsa.tv
Spordivaria
4. juuli 2022, 18:14

Telekommentaatorid kiitsid profidebüüdi teinud Eesti snuukeriässa: tal on hea silm (1)

Alles mõned nädalad tagasi tuli Eesti parim snuukerimängija Andres Petrov amatöörina Euroopa meistriks ja teenis sellega koha maailma kangeimate seas. Täna alustas ta profikarjääri: Championship League Snooker nime kandvas liigas kohtus ta alagrupiturniiril esmalt maailma edetabeli 31. mehe Jamie Jonesiga (1 : 3 kaotus) ja seejärel 44. tabelikohaga Sam Craigie'ga, kellega lepiti 2 : 2 viiki. Päeva viimases kohtumises tuli tunnistada 46aastase David Lilley 3 : 0 paremust.

Petrov alustas mängu Jonesi vastu 21punktilise breakiga, kuid kuna must kuul ei olnud selleks hetkeks enam oma traditsioonilisel kohal, pidi ta järgmisel löögil minema riskile, et evida võimalust mõnda värvi tabada. Valge kuuli asetusele keskendudes eksis ta punase auku löömisel ja lubas lauda vastase.

Eesti kiiäss sai tegelikult veel oma eduseisu kasvatada, kui tekitas õnnestunud kauglöögi järel Jonesile snuukeri – ehk peitis valge kuuli värvi taha nõnda edukalt, et rivaal ei näinud ühtegi punast – ja sealt tuli kaks eksimust, mis andsid Petrovile 30 : 0 edu. Edasine oli aga maailma edetabeli 31. mehe Jones’i pärusmaa.

Edasi lugemiseks: