Christian Eriksen on tänavu esindanud kuues mängus Taani koondist ning löönud kuus väravat.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
4. juuli 2022, 19:54

Eriksen sõlmib Unitediga pika lepingu

Üsnagi vaikselt alanud suvine üleminekuperiood kogub järjest hoogu: The Timesi andmetel sõlmib Taani jalgpallikoondislane Christian Eriksen kolme aasta pikkuse lepingu Manchester Unitediga.

30aastane poolkaitsja mängis viimati Brentfordi eest, kuid on hetkel klubita. Väidetavalt on ta jõudnud Manchesteri klubiga suuliselt juba kokkuleppele, kuid hetkel arutatakse veel pisiasjade üle.

Eeldatavasti jätkab United ka FC Barcelonas palliva Frenkie de Jongi allkirja jahtimist – hollandlasest poolkaitsjas nähakse kindlat algkoosseisumeest. Laupäeval ütles Kataloonia klubi president Joan Laporta aga, et nad ei kavatse oma mängijast mitte mingi hinna eest loobuda. Unitedist on sel suvel lahkunud juba kolm poolkaitsjat: Paul Pogba, Nemanja Matic, Jesse Lingard ja Juan Mata.

Erikseni palkamise vastu tundis huvi ka Tottenham Hotspur, kus mängis taanlane aastatel 2013-2020. Pärast Inglismaalt lahkumist esindas ründav poolkaitsja poolteist hooaega Milano Interit. Mullusel jalgpalli EMil kukkus ta väljakul südame seiskumise tõttu kokku, misjärel paigaldati jalgpallurile südamestimulaator. Seetõttu polnud tal Itaalia meistriliigas võimalik jätkata. Tänavu jaanuaris naasis Eriksen Inglismaale, sõlmides Brentfordiga kuue kuu pikkuse lepingu. 11 mänguga sai ta kirja ühe värava ning on sel aastal esindanud ka uuesti Taani koondist.

Unitedist lahkub sel suvel suure tõenäosusega Cristiano Ronaldo, kes tahab mängida meistrite liigas. The Timesi andmetel on portugallasest vutilegendi palkamise üle mõelnud nii Müncheni Bayern kui ka Londoni Chelsea. United ise tahab ründaja endale jätta, kuigi väidetavalt püüdsid nad veel jaanuaris temast lahti saada.