Rafael Nadal pääses Wimbledonis kaheksa parema sekka.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
4. juuli 2022, 23:10

Nadal pääses Wimbledonis veenva võiduga veerandfinaali, maailma neljas reket sai kindla kaotuse

Wimbledoni tenniseturniiril on selgunud nii naiste kui ka meeste üksikmängus kõik veerandfinalistid. Viimasena tagas koha kaheksa parema sekka 22kordne suure slämmi turniiri tšempion Rafael Nadal (ATP 4.), kes alistas tulemusega 6 : 4, 6 : 2, 7 : 6 (6) hollandlase Botic van de Zandschulpi (ATP 25.).

Kui esimene sett oli veel tasavägine seisuni 4 : 4, siis teises 36aastane hispaanlane endast kümme aastat nooremale vastasele erilist võimalust ei jätnud. Kolmandas setis oli tänavu nii Austraalia kui ka Prantsuse lahtised võitnud tenniselegend raskustes matšvõidu vormistamisega.

Nadal juhtis 5 : 2, kuid kaotas järgmised kolm geimi. Seejärel läks ta 6 : 5 ette, kuid van de Zandschulpil õnnestus taas seis viigistada. Kiires lõppmängus oli tal seisul 6 : 3 kasutada kolm matšpalli, kuid vastane ronis raskest olukorrast uuesti välja. Järgmised kaks punkti võitis siiski Hispaania tennisetäht.

„Kõik oli positiivne kuni matši lõpuni, kus mängisin kehvasti. Kokkuvõttes tegin siiski hea mängu keerulise vastase vastu. Soovin talle edaspidiseks edu. Imeline on jõuda pärast kolmeaastast pausi Wimbledonis veerandfinaali, olen selle üle meeletult õnnelik,“ sõnas Nadal pärast matši.

Veerandfinaalis läheb Nadal vastamisi ameeriklase Taylor Fritziga (ATP 14.), kes oli skooriga 6 : 3, 6 : 1, 6 : 4 üle turniiri kvalifikatsioonist alustanud austraallasest Jason Kublerist (ATP 99.).

„Iga kohtumine on erinev. Ta on mänginud hästi ning tal on olnud väga hea aasta. Ta võitis tänavu oma esimese Masters 1000 kategooria turniiri, seejuures [finaali] minu vastu,“ kommenteeris Nadal oma tulevast vastast.

Teised veerandfinaalpaarid:

Novak Djokovic (ATP 3.) – Jannik Sinner (ATP 13.)

David Goffin (ATP 58.) – Cameron Norrie (ATP 12.)

Cristian Garin (ATP 43.) – Nick Kyrgios (ATP 40.)

Naiste üksikmäng

Kaheksandikfinaalis jäi maailma neljas reket Paula Badosa üllatavalt kindlalt 1 : 6, 2 : 6 alla Wimbledoni 2019. aastal võitnud rumeenlannale Simona Halepile (WTA 18.). Matš kestis tund ja kaks minutit.

„Mängisin suurepäraselt. Tema vastu on alati raske, aga hea meel oli taas peaväljakul olla. Publik oli suurepärane,“ lausus Halep pärast matši. Karjääri jooksul kaks suure slämmi turniiri võitnud Rumeenia tennisist pole tänavu Wimbledonis kaotanud veel ühtegi setti. „Kuni praeguse hetkeni ei mõelnud ma selleni. Aga iga päevaga on see järjest parem. Ootan juba järgmist matši ning tahan anda endast parima,“ lisas ta.

Kaheksa parema seas kohtub Halep USA tennisisti Amanda Anisimovaga (WTA 25.), kes alistas kaheksandikfinaalis tulemusega 6 : 2, 6 : 3 prantslanna Harmony Tani (WTA 115.).

Teised veerandfinaalpaarid:

Ajla Tomljanovic (WTA 44.) – Elena Rõbakina (WTA 23.)

Marie Bouzkova (WTA 66.) – Ons Jabeur (WTA 2.)

Tatjana Maria (WTA 103.) – Jule Niemeier (WTA 97.)