Eneli Jefimova Tokyo olümpiamängudel.

Foto: Karli Saul
Ujumine
5. juuli 2022, 17:59

Treener: praegu mingit pinget pole ja peame veidi iseendaga võistlema

VÕIMAS! Eneli Jefimova jõudis juunioride EMil parima ajaga finaali

Eesti parim naisujuja Eneli Jefimova alustas Rumeenias alanud juunioride EMi eduka etteastega, kui ta jõudis 50 meetri rinnuliujumises ülikindlalt parima ajaga finaali.

15aastane sportlane läbis 50 meetrit rinnuli eelvõistluse parima ajaga 30,50 ja jätkab võistlust õhtul poolfinaalis. Paremuselt teise tulemuse kirja saanud ukrainlanna Kamila Isajeva kaotas talle täpselt sekundiga.

Teine Eesti esindaja Jekaterina Vorontsova läbis võistlusmaa ajaga 33,53, mis andis talle 24. koha.

„Kõik on tipp-topp, praegu mingit pinget pole ja peame veidi iseendaga võistlema,“ ütles treener Henry Hein. „Kui Benedetta Pilatot (itaallannast maailmarekordi 29,30 omanik - toim.) pole, siis peame sprindis nii-öelda üksi ujuma, aga õhtul paneb juurde.“

Jefimovale kuuluv Eesti rekord on 30,08 ja selle püstitas ta hiljutisel MMil, kus jõudis finaali ja lõpetas medalilahingu kuuenda kohaga. Mullu noppis andekas sportlane juunioride EMil kolm medalit. Huvitav fakt, et poolfinalistidest on Jefimova endiselt kõige noorem.

Õhtul Jefimova siiski aja mõttes juurde ei pannud, vaid ta sai tulemuseks 30,59. See tähendas aga endiselt ülekaalukalt võimsaimat aega. Teisena pääses finaali poolatar Karolina Piechowicz, kes sai kirja aja 31,44.

Finaal ujutakse kolmapäeval kell 18.03.

Poolfinaali pääses samal distantsil Eesti juunioride rekordi 28,56 püstitanud Ralf Roose, kes näitas õhtul veelgi võimsamat minekut. Aeg 28,12 tähendas taas uut Eesti juunioride rekordit ja kaheksanda ajaga kohta finaali! 2019. aastast Martin Allikveele kuuluvast Eesti rekordist jääb puudu vaid 33 sajandikku.

Poolfinaali pääsesid ka Artur Tobler, kes ujus 50 meetrit selili 26,43ga. Poolfinaalis sai Tobler ajaks 26,83 ja jäi enda ujumises viimaseks. Ka kahe ujumise kokkuvõttes ei tulnud kedagi tema selja taha ehk Eesti poisile EMilt 16. koht, 15. tabelirida jäi ca poole sekundi kaugusele.