Nii viskas Magnus Kirt Eesti meistrivõistlustel.

Foto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
5. juuli 2022, 14:57

Magnus Kirt otsib uut võistlemisvõimalust – pilk on pööratud välismaale

Kümme päeva tagasi Eesti meistrivõistlustel võistluskarussellile naasnud odaviskaja Magnus Kirt kiikab üsna lootusrikkalt tulevikku.

Rohkem kui kaks ja pool aastat tagasi Doha MMil hõbemedali võitnud, ent rängalt õlga vigastanud Kirt võidutses 25. juunil Tallinnas Kadrioru staadionil tulemusega 73.67.

„Väga mõnus oli jälle tagasi olla,“ meenutas ta täna tagasitulekut suurde sporti. „Tulemus oli isegi parem, kui treeningute põhjal loota võis. Läksin algul väiksema hooga peale. Olen visete videoid vaadanud ja näen, mida saab parandada.“

Trennirütmi taastas 32aastane sportlane kiiresti. „Eks algul olin ikka natuke kange. Tunda andis just song, mis on viimasel ajal probleeme valmistanud. Õlg oli täitsa normaalne,“ selgitas ta, kuidas taastumine sujus.

Kirt loodab juba lähiajal taas areenile astuda. „Otsime vaikselt kohta, kus uuesti võistelda saaks. MMi ajal väga palju võimalusi ei ole, äkki saan Soomes visata. Võistelda on kindlasti vaja, kui tahan areneda.“

Kümnevõistluse olümpiavõitja Erki Nool ütles Eesti rahvusringhäälingule, et Kirt võib tänavu ületada 80 meetri joone.

„Minu jaoks nägid visked oluliselt paremad välja, kui metraaž näitas. Ta natuke passiivselt jooksis, aga siin ei olnud minu arvates küsimus õlas, vaid rütmi kokkupanemine oli jalgadest passiivne. Isiklikult usun küll, et kui pisut peenhäälestust teha, siis võiks õige pea 80 meetrit visata,“ arutles Nool.

Kirt usub samuti, et kõik läheb tasapisi paremuse suunas. „Igatsen väga head võistlustunnet, seepärast trenni teengi, et seda jälle kogeda,“ võttis Toomas Merila ja Marek Visteri juhendamisel harjutav sportlane teema lühidalt kokku.

2018. aastal võitis Kirt Berliini EMil pronks- ja 2019. aasta Doha MMil hõbemedali. Temale kuuluv Eesti rekord on 90.61.