Roberts Štelmahers veetis BC Kalev/Cramo eesotsas kolm hooaega.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
6. juuli 2022, 11:11

Kalev/Cramost lahkunud Štelmahers lõi käed Hollandi tippklubiga: oleme väga õnnelikud, et ta meiega liitus

Kolm viimast hooaega BC Kalev/Cramot juhendanud Roberts Štelmahersist sai Hollandi ja Belgia korvpalliliiga valitseva meistri ZZ Leideni peatreener.

Lätlasega sõlmiti leping üheks aastaks. Štelmahersi käe all tuli Kalev/Cramog mullu Eesti-Läti korvpalliliiga tšempioniks ning võitis ka Eesti meistritiitli. Kuid eelmine hooaeg ei kulgenud tiimi jaoks soovitud moel – Eesti-Läti liigas ei jõutud finaalturniirile ja Eesti meistrivõistluste poolfinaalis jäädi mängudega 2 : 3 alla Pärnu Sadamale, kuigi seeria kaks esimest mängu võideti. Seega otsustas Eesti klubi, et ei paku talle uut lepingut.

Aastatel 2019-2021 oli Štelmahers ka Läti koondise peatreener. Varasemalt on ta teiste seas juhendanud ka Ventspilsi (2017-2019), Valmierat (2016), Poolas Czarni Slupski (2016-2017) ning olnud Vilniuse Lietuvos Rytase abitreener (2010-2011). Portaal Eurobasket.com valis ta 2018. aastal Läti aasta treeneriks. Järgmisel aastal valiti Štelmahers ka Eesti-Läti korvpalliliiga parimaks juhendajaks.

„Roberts Štelmahers on kogenud treener ning oleme väga õnnelikud, et ta meiega liitus,“ sõnas ZZ Leideni president Marcel Verburg klubi kodulehel.

„Mul on au saada valitseva BNXT liiga tšempioni peatreeneriks. Eesmärk on saavutada rohkem võite ning tugevdada,“ lausus Štelmahers.