Škoda masinad on praegu hinnas Rally2 klassis, aga võimalik, et tulevikus näeb neid taas eliitsarjas.

Foto: AFP / SCANPIX
WRC
6. juuli 2022, 17:54

Kolm autotootjat huvituvad WRC-sarjaga liitumisest

Kolm autotootjat – Alpine, Škoda ja Stellantis Group – on andnud mõista, et huvituksid autoralli MM-sarja eliitklassiga (Rally1) liitumisest, kui regulatsioonid muutuksid.

Rahvusvaheline autoliit ja WRC promootor vajavad seda kui õhku, sest praegu koosneb sari kahest ja poolest tehasetiimist. Hyundai ja Toyota on täiega asja kallal, Ford on esindatud koostöös M-Spordi eratiimiga. Võrreldes kuldaegadega on olukord pehmelt öeldes nukker.

Tänavu algas autorallis hübriidajastu, mis pidi teoorias kasvatama tehaste huvi sarjaga liituda, kuid siiani pole see õnnestunud.

Väljaande Autosport andmetel on Alpine, Škoda ja Stellantis Group, mis omab Abarthi, Alfa Romeo, Chrysleri, Citroëni, Dodge'i, DS-i, Fiati, Jeepi, Lancia, Maserati, Opeli, Peugeot' ja Vauxhalli brände, huvitatud WRC-sarjaga liitumisest, kui regulatsioonid muutuvad. Neist Alpine ja Stellantis Group sooviksid näha täielikult elektripõhist tulevikku.

Praegused regulatsioonid kehtivad 2024. aasta lõpuni. FIA rallidirektor Andrew Wheatley on Autospordile varem vihjanud, et aastast 2025 võivad Rally1 klassi reeglid muutuda kuni 80% ulatuses. Samas polevat täielik üleminek elektriautodele veel kõne all.

Küll aga kinnitas FIA mootorispordi nõukogu möödunud nädalal regulatsioonid aegade esimese elektriautode klassi Rally5e jaoks.

Mis puudutab Stellantis Groupi huvi, siis nad teeksid seda ilmselt Opel Corsa E kaudu, mis on juba astunud esimesed sammud rallimaailmas.