Jüri Vips.

Foto: Facebook / Hitech GP
Auto-Moto uudised
6. juuli 2022, 16:56

ÜLLATUS: Red Bull ikkagi jätkab Vipsi toetamist (1)

Tuleb välja, et Red Bulli vormelitiim ikkagi jätkab rassismiskandaali sattunud Jüri Vipsi toetamist.

Kuigi Red Bull Racing teatas 28. juunil, et lõpetas „internetis aset leidnud intsidendi tõttu“ 21aastase eestlase test- ja varusõitjalepingu, siis nüüd selgus, et noormeest ei visatud täielikult üle parda.

Red Bulli F1 tiimi pealik Christian Horner ütles Press Associationile, et igaüks väärib mingil hetkel teist võimalust, kui suudab näidata, et on vigadest tõesti õppinud. „Ta on noor kutt ja me jätkame tema toetamist – kuigi tema leping on lõpetatud – vaimse tervise ja hariduse valdkondades. Loodetavasti ta õpib sellest,“ ütles Horner.

Mida see täpsemalt tähendab, jääb segaseks. Red Bulli kodulehel asuvast juuniortiimi nimekirjast Vipsi igatahes uudise avaldamise hetkel ei leidnud. Ka Red Bulli pildipangas pole Vipsist jätkuvalt jälge.

Igatahes kihutab Vips pahanduse kiuste F2-sarjas vähemalt hooaja lõpuni, sest Hitech GP otsustas talle anda võimaluse end tegudega rehabiliteerida. Möödunud nädalavahetusel toimunud Briti GP põhisõidus saavutas Vips 6. koha.

„See on nende otsus ja me ei rahasta seda kuidagi,“ märkis Horner. „See on täielikult F2 võistkonna valik ja neil on selleks omad põhjused.“

Vips liitus Red Bulliga 2018. aasta lõpus.