Eneli Jefimova.

Foto: Karli Saul
Ujumine
6. juuli 2022, 20:29

Treener: „Eelmise aasta pronksi vahetasime kulla vastu.“

HURRAA! Jefimova võitis juunioride EMil kuldmedali. „Ma ei näidanud oma emotsioone välja, aga olen väga õnnelik!“ (6)

Eesti parim naisujuja Eneli Jefimova (15) tuli Rumeenias toimuval juunioride EMil soosikukoormaga kenasti toime ja võitis 50 meetri rinnuliujumises ajaga 30,44 kuldmedali.

Nii eelujumises kui ka poolfinaalis ülekaalukalt parima aja ujunud Jefimova edestas finaalis lähimat konkurenti Schastine Skifter Taborit (Taani) 0,87 sekundiga. Pronksi võitis ajaga 31,44 poolatar Karolina Piechowicz.

„Finaali algus hilines 20 minutit, see oli veidi ebamugav, aga kõik läks oodatult,“ ütles Jefimova treener Henry Hein Õhtulehele. „Eelmise aasta pronksi vahetasime kulla vastu, nii et oleme väga rahul!“

Paljudele kõrvaltvaatajatele tundus, et andekale sportlasele on kuldmedali võitmine pigem vormistamise küsimus. „Võib-olla see oli natuke lihtsam kui mõni teine võistlus. Ma ei näidanud oma emotsioone välja, aga olen väga õnnelik,“ lausus ta.

Pärast täiskasvanute MMi, kus Jefimova sai kõnealusel distantsil kuuenda koha, jõudis ta juunioride EMi eel Eestis ainult kuus päeva harjutada. „Trennis ei ujunud seda aega, mida suutsin enne MMi, kuid seis on enam-vähem samasugune, nagu oli MMil.“

Jefimova isiklik tippmark sel distantsil on 30,08. Ta võistleb EMil veel 100 ja 200 meetri rinnuliujumises, mis algavad vastavalt laupäeval ja neljapäeval. Kas järgmistel distantsidel on samuti sihikul kuldmedal?

„Ma ei ole kolme kulda eesmärgiks seadnud. Lähen lihtsalt ujuma, vaatame, mis välja tuleb,“ vastas Jefimova, kes käis pärast edukat etteastet dopingukontrollis ja sõitis siis hotelli puhkama.

Mõni minut pärast neiude finaali toimunud meesjuunioride 50 meetri rinnuliujumise medalilahingus esindas Eestit Ralf Roose, kes läbis distantsi juunioride rahvusrekordiga 27,99 ja saavutas kuuenda koha. Medalist jäi puudu kolm kümnendikku. Kulla võitis ajaga 27,62 ukrainlane Volodõmõr Lisovets.

Roose oli Eesti juunioride tippmarki uuendanud ka eile eelujumises (28,56) ja poolfinaalis (28,12).