Nick Kyrgios viskas selili, kui oli võitnud Wimbledoni veerandfinaalis matšpalli.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Tennis
6. juuli 2022, 20:58

Tennisemaailma paha poiss teeb Wimbledonis elu parimat turniiri: „Arvasin, et see rong on läinud.“ (1)

Meeste tennise "paha poiss Nick Kyrgios (ATP 40.) tõestab Wimbledonis, et pole pelgalt skandaalimeister, vaid ka suurepärane tennisist. Ta alistas täna veerandfinaalis 6 : 4, 6 : 3, 7 : 6 (7 : 5) tšiillase Cristian Garini (ATP 43.) ja jõudis elus esimest korda suure slämmi turniiri poolfinaali.

„Ma ei arvanud, et mängin suure slämmi poolfinaalis,“ vahendab Kyrgiose mõtteid BBC. „Arvasin, et see rong on läinud. Et magasin selle akna oma karjääris maha.“

Ühtlasi lõpetas 27aastane Kyrgios Austraalia tennise nukra seeria, viimati jõudis mõne selle riigi mees Wimbledonis nii kaugele aastal 2005.

Kyrgios on Wimbledonis tähelepanu pälvinud ka muude teemadega, näiteks kohtunikega vaidlemine / pahandamine, fänni suunas sülitamine ja pressikonverentsil suši söömine. Päev enne veerandfinaali tuli uudis, et teda süüdistatakse 2021. aasta detsembris aset leidnud koduvägivallas ja ta peab kuu aja pärast kodumaal kohtu ette astuma.

Poolfinaalis mängib Kyrgios Hispaania suurmeistri Rafael Nadaliga (ATP 4.), kes sai pingelises veerandfinaalis jagu ameeriklasest Taylor Harry Fritzist (ATP 14.) tulemusega 3 : 6, 7 : 5, 3 : 6, 7 : 5, 7 : 6 (10 : 4).

Teises poolfinaalis kohtuvad serblane Novak Djokovic (ATP 3.) ja britt Cameron Norrie (ATP 12.), kes jõudsid sinna eile.

Naiste üksikmängus edenesid täna poolfinaali Kasahstani esindaja Jelena Rõbakina (WTA 23.), kes alistas 4 : 6, 6 : 2, 6 : 3 Austraalia tennisisti Ajla Tomljanovici (WTA 44.), ja rumeenlanna Simona Halep (WTA 18.), kes mängis tulemusega 6 : 2, 6 : 4 üle Amanda Anissimova (WTA 25.) USAst.