Mullu sai Elfyn Evans Rally Estonial viienda koha.

Foto: Erki Pärnaku
WRC
7. juuli 2022, 11:14

Evans: Rally Estonia pole meid varem eriti hellitanud

Autoralli MM-sarjas kuuendat kohta hoidev Elfyn Evans saavutas Rally Estonia eel masinat testides hea enesetunde. Ta loodab, et suudab olla etapil kiire ning saavutada võimalikult tugev tulemus.

Nii eelmisel kui ka üle-eelmisel hooajal üldarvestuses teisena lõpetanud Toyota piloot pole veel hübriidajastul etapivõiduni küündinud. Nii Portgualis kui ka Keenias oli waleslane teine. Rally Estonial, kus ta oli mullu viies ning tunamullu neljas, tahab Evans konkureerida võidu nimel. Mullu triumfeeris ta Soomes, kus on mõnevõrra sarnased tingimused ning kiired kruusateed.

„Oleme igasugustel rallidel teinud tugevaid esitusi. Peame leidma autos hea tunnetuse ning praegu püüamegi seda saavutada. Alustame Eestis suurepäraselt positsioonilt. Oleme kuuendal kohal, eesmärk on kõrgemale tõusta ning saavutada võimalikult tugev tulemus. Rally Estonia pole meid varem eriti hellitanud, kuid testimise ajal oli enesetunne üsna okei ning loodetavasti õnnestub tänu sellele olla rallil kiire. Alati on asju, mida saame parandada, eriti sel aastal. Kuid üleüldiselt oli tunne positiivne,“ lausus Evans WRC kodulehel avaldatud intervjuus.

„Eesti ja sellele järgnev Soome ralli on esimesed kiired etapid sel hooajal. Lisaks sõidame uute autodega – me pole veel näinud kõikide pilootide tugevusi. Teised meeskonnad on näidanud head kiirust ja me ei saa võtta midagi enesestmõistetavalt. Me pole teinud hooajale kõige tugevama alguse. Tuleb edasi minna ja saavutada paremaid tulemusi,“ lisas ta.

MM-sarja üldliider on Toyota piloot Kalle Rovanperä 145 punktiga. Soomlasele järgnevad Hyundai sõitjad Thierry Neuville (80) ja Ott Tänak (62). Evansil on kuuendana koos 57 silma.

Rally Estonia toimub 14.-17. juulini.