Rafael Nadal teatas oma otsusest pressikonverentsil.

Foto: Andrew Toth / AFP / Scanpix
Tennis
7. juuli 2022, 22:18

HÜVASTI, SUUR SLÄMM! Raske vigastus lõpetas Nadali Wimbledoni turniiri

Wimbledoni veerandfinaalis vigastusele vaatamata hambad risti lõpuni pingutanud ja Taylor Fritzist viies setis jagu saanud Rafael Nadal teatas, et ta ei suuda enam poolfinaalis väljakule astuda.

Seega jääb Nadalil võitmata ka ajalooline suur slämm ehk kõik neli turniiri ühe aasta jooksul. Just tema võidutses nii Austraalias kui ka Prantsusmaal.

Nadali kimbutab tõsine kõhuvigastuse mure ja seetõttu pidi ta Fritzi vastu lööma näiteks oluliselt aeglasemat servi kui muidu. Mõistagi pärsib see kogu tema mängu. Nii tunnistas ta juba veerandfinaali järel, et pereliikmed palusid tal anda loobumisvõit.

„Isegi kui see mõte mitu korda mul peast läbi käis, siis pole keset matši loobumine lihtne otsus. Olen küll paar korda karjääri jooksul nii talitanud, aga tegelikult ma ei salli sellist käitumist,” tunnistas ta.

Mitmel korral käidi teda ka matši jooksul ravimas. „Kahjuks ei saa arstid sellises olukorras väga midagi teha. Arst andis mulle valuvaigisteid ja sellega asi piirdus. Füsioterapeut proovis natuke mu lihaseid lõdvestada, aga see pole lihtne. Valu oli meeletu, aga ma tahtsin kindla peale matsi lõpuni mängida. Olen oma tahtejõuga rahul ja õnnelik, et suutsin konkurentsis püsida.”

Seekord ei aita isegi Nadali ebainimlik tahtejõud ning nii lubab ta austraallasel Nick Kyrgiosel pääseda ilma mänguta finaali. „Olen oma elus palju kordi proovinud läbi valu jätkata, aga on ilmselge, et see vigastus muutuks ainult hullemaks. Olen terve päeva mõelnud, et millise otsuse ma langetan ja ma tunnen, et mängimine poleks mõistlik. On väga kurb see ametlikult välja öelda,” tunnistas ta BBC vahendusel.

„Kaht mängu ma sellistes tingimustes võita ei suuda. Ma ei saa servida,” lisas ta.

Open Era ajal ehk alates 1968. aastast pole varem mitte ükski mängija pääsenud Wimbledoni turniiri finaali ilma poolfinaali mängimata. Viimati pääses ilma asetuseta ja nii madala edetabelikohaga mängija nagu Kyrgios (ATP 40.) finaali 2003. aastal, kui seda suutis Mark Philippoussis.

Kyrgiose finaalivastase selgitavad reedel välja Novak Djokovic ja Cameron Norrie.