Novak Djokovic asub finaalis mängima karjääri 21. suure slämmi tiitli nimel.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
8. juuli 2022, 20:52

Kaotusseisust välja roninud Djokovic murdis finaali ning püstitas vägeva rekordi

Wimbledoni tenniseturniiri meeste üksikmängu poolfinaalis alistas tiitlikaitsja Novak Djokovic (ATP 3.) tulemusega 2 : 6, 6 : 3, 6 : 2, 6 : 4 kodupubliku ees mänginud Cameron Norrie (ATP 12.).

Matši alustas paremini Briti tennisist, kes võitis murdis esimeses geimis 20kordse suure slämmi turniir tšempioni servi. 35aastane Djokovic murdis kohe vastu ning võitis seejärel oma servigeimi kindlalt. Paistis, et Serbia tennisetäht suutis mängu sisse elada, kuid järgmised viis geimi kuulusid siiski Norriele, kes suutis ära kasutada kogenud vastase eksimused.

Teises setis sai Djokovic oma mängu korralikult käima. Eriti veenvalt tegutses ta oma pallingul ning kuigi 26aastane britt suutis alguses veel sammu pidada, jõudes seisuni 3 : 3, siis järgmised kolm geimi kuulusid valitsevale meistrile. Kolmandas setis oli äärmiselt efektiivselt mänginud serblane vastasest selgelt üle.

Neljandas setis suutis Norrie küll natuke rohkem vastupanu osutada, ent lõpuks ei tekkinud kuuekordse Wimbledoni tšempioni võidus kahtlust. Matš kestis kokku kaks tundi ja 37 minutit. Djokovic lõi 13 serviässa, vastane sai hakkama seitsmega.

„Cameronil polnud midagi kaotada, ta tegi oma elu turniiri. Ta on suurepärane mängija ning pean temast väga lugu. Cameron domineeris matši algust ning mul vedas, et suutsin teises setis ta servi murda. Ta kinkis mulle ühe geimi ja arvan, et sealt alates matši käik pöördus,“ lausus Djokovic pärast mängu.

Finaalis läheb Djokovic vastamisi Nick Kyrgiosega (ATP 40.), kellele oli poolfinaalis tänavu nii Austraalia kui ka Prantsuse lahtised võitnud Rafael Nadal (ATP 4.) andnud vigastuse tõttu päev enne matši loobumisvõidu.

Djokovicile on tegu karjääri 32. suure slämmi turniir finaaliga. Tegu on uue rekordiga – seni oli nii tal kui ka Roger Federeril kirjas 31 finaali.