Ott Tänak (mikrofoniga) ja Thierry Neuville (vasakul) pidasid Frankfurdis koosoleku, tiimipealik Julien Moncet sinna kutset ei saanud.

Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH
WRC
9. juuli 2022, 14:55

Tänak ja Neuville pidasid kriisikoosolekut, Hyundai pealikku sinna ei kutsutud (3)

Ott Tänak ja Thierry Neuville pidasid Frankfurdis koosoleku, kuhu olid kutsutud Hyundai suured juhid, ent mitte ajutine tiimipealik Julien Moncet.

Sellest kirjutas DirtFishi ajakirjanik Luke Barry. Kuigi rallieksperdi enda arvates ei peaks prantslane tagasi astuma, siis ta usub, et meeskonnas tahavad seda paljud. Sellele on vihjanud ka nii Tänak kui ka Neuville.

Hyundais on valitsenud pikalt segadus. Mulluse hooaja järel pani ootamatult ameti maha eelmine tiimiboss Andrea Adamo ning asendajat pole siiani leitud. Moncet's on alati nähtud ajutist pealikku, kuigi varem insenerina töötanud prantslane ütles veel aprillis, et tahab jääda tööle püsivalt.

Frankfurdis toimunud privaatsele nõupidamisele ta kutset ei saanud. Kui DirtFish selle kohta päris, kõlas Moncet' vastus lakooniliselt: „Mina nendel koosolekutel ei osalenud.“

Neuville ütles pärast Keenia rallit, et meeskond vajab muudatusi. „Kõik teevad seda, mis nende võimuses, aga peame tegema tiimis ümberkorraldusi. Ja tegeleme sellega,“ lausus ta. Belglane lisas, et ei pidanud selle all silmas, et Moncet'le tuleks teha lepingupakkumine. „Kõik peavad langetama otsuseid ja edasi liikuma. Praegu tundub see mõnevõrra keerulisem.“

Esimesest kuuest etapist on Hyundai võitnud vaid ühe – Sardiinias triumfeeris Ott Tänak. Hooaja avaralli võitis M-Spordiga kihutav Sebastien Loeb, ülejäänud neljal on napsanud esikoha MM-sarja üldliider Kalle Rovanperä.

Järgmine etapp on Rally Estonia, mis toimub 14.-17. juulini.