Paljudel teistel F2-meestel oli Red Bull Ringil raskusi rajapiiridesse mahtumisega. Jüri Vipsi suunas kohtunikud sõrme viibutama ei pidanud.

Foto: Sebastian Rozendaal/ Zuma Press / Scanpix
Auto-Moto uudised
9. juuli 2022, 19:40

VÄÄRT PUNKTID: Vips kerkis sprindis nelja koha võrra

Kui F1-sarja ässad pääsesid Austria GP sprindis 23 ringiga, siis järelkasv pidi läbima viis ringi rohkem. Jüri Vips vaatas suure osa neist peeglitesse ja sai lõpuks viienda koha

Vips tegi hea tulemuse reedeses kvalifikatsioonis, kus näitas teist aega. Et sprindisõidu stardirivis pööratakse kvalifikatsiooni esi10 pea peale, sai eestlane lähte üheksandast stardiruudust.

Neljandaks kurviks oli Vipsi positsioon juba kuues: meie vormelituus vältis eessõitjate kemplemisi ja püsis ise kenasti ideaaltrajektooril. Edasise sõidu peale tegi Vips vaid ühe olulise liigutuse, kui möödus seitsmendal ringil viiendat kohta hoidnud Richard Verschoorist.

Neljas mees oli F2-sarja üldliider Felipe Drugovich, keda lahutas Vipsist ligi neli sekundit. Et Verschoor püsis meie ringrajaässa kannul vähem kui sekundiga ehk sai kasutada DRSi, pidi Vips brasiillase jahtimise asemel keskenduma oma viienda koha hoidmisele – kuniks lõpuks 18. ringil venis vahe jälitajaga üle sekundi.

Peeglite vahtimise asemel pööras Vips pilgu otse ette. Vahe Drugovichiga hakkas vähenema, kuid tibusammul. Minimaalselt langes see kolmele sekundile, kuid venis siis ruudulipu langemise ajaks seitsmele.

Sõidu võitis parimalt kohalt startinud Vipsi tiimikaaslane Marcus Armstrong. Teine oli Theo Pourchaire, kes hoidis pinevas lõpulahingus enda selja taga Jack Doohani – tõsi, prantslane on liigse rajapiiride ületamise tõttu kohtunike uurimise all ja võib seetõttu langeda neljandaks.

Austria GP põhisõit algab F2-meestel pühapäeval 11.00.