Prantsusmaa ja USA koondis ehk Embiid vestlemas meeskonnakaaslase James Hardeniga.

Foto: Tim Nwachukwu / AFP / Scanpix
Korvpall
13. juuli 2022, 13:43

NBA superstaar sai Prantsusmaa passi ja hakkab esindama sealset koondist (1)

NBA superstaar, planeedi parimate korvpallurite sekka kuuluv Joel Embiid otsustas võtta Prantsusmaa kodakondsuse, mis lubab tal tulevikus hakata esindama ka sealset koondist. Kas Embiid juba septembrikuisel EMil Prantsusmaa eest platsile tuleb, on pigem ebatõenäoline.

Kamerus sündinud, kasvanud ja tuule tiibadesse saanud Embiid on Prantsusmaa mõttega flirtinud juba aastaid. Samuti on laual olnud ka USA kodakondsuse võtmine.

„Ma olen Kamerunist pärit, aga nende esindamisega on mitu probleemi. Mulle meeldib minu riik ja olen suur patrioot. Ideaalis tahaksin ma neid esindada,“ teatas Philadelphia 76ersi 213 sentimeetrit pikk vägilane 2018. aastal intervjuus L’Equipe’ile. „Kahjuks pole ma ainus, kes selle otsuse langetab. Minu klubi on minusse 150 miljonit dollarit inveresteerinud ja ka neil on sõnaõigus. See on liiga suur summa, et lasta oma mängijal minna keskkonda, kus pole korralikku meditsiinilist personali. Seega on valikuteks minu kodumaa, USA ja Prantsusmaa.“

Neli aastat hiljem tundub, et Embiid on oma valiku teinud ja valmis hakkama mängima koondisekorvpalli. L’Equipe teatab, et keskmängija on saanud Prantsusmaa passi. Kameruni koondis soovis teda küll juba 2017. aasta Aafrika meistrivõistlustseks enda ridadesse, aga seda särki ta kunagi selga ei tõmmanudki.

28aastane Embiid on vaieldamatult maailma parimate mängijate seas. Tänavu krooniti ta liiga skoorikuningaks ja oli kõige väärtuslikuma mängija valikus esikolmikus, mullu oli ta MVP hääletusel Nikola Jokici järel teine.