HEAS VORMIS: Rasmus Mägi püstitas juuni lõpus 400 meetri jooksus Eesti rekordi.

Foto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
14. juuli 2022, 19:23

Deivil Tserp | Eestil on kergejõustiku-MMil otsesed ja kaudsed medalivõimalused

Homme Ameerika Ühendriikides algav kergejõustiku-MM aheldab miljonid spordihuvilised kümneks päevaks televiisorite ette ja tõmbab tuhanded fännid nagu magnetiga Eugene’i staadionile mõõduvõtte nautima.

Eestiski leidub päris palju heas mõttes spordihulle, kes sättisid ühe osa puhkusest just selle tiitlivõistluse ajaks. Näiteks kümnevõistleja Janek Õiglase vanemad ja vend sõidavad maailmamere taha jõuproovi oma silmaga vaatama. Meie endine tippmitmevõistleja Toomas Berendsen jälgib lemmikala samuti sündmuste tulipunktis.

MMil esindab Eestit viieliikmeline võistkond, kuhu kuuluvad 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi, kümnevõistlejad Janek Õiglane, Maicel Uibo ja Johannes Erm ning kõrgushüppaja Karmen Bruus.

Milliseks kujuneb Eesti koondise etteaste? See on muidugi miljoni dollari küsimus, millele ei oska praegu keegi täpselt vastata. Siinkirjutaja käitub nüüd sama vastustundetult nagu niinimetatud ilmaasjatundjad, kelle ennustused erinevad tegelikkusest kui öö päevast. 21. sajandil pole ühtegi soolapuhujat tuleriidale saadetud, küllap pääsen minagi karistusest, kui panen täielikult puusse.

Edasi lugemiseks: