Andri Voinalovitš

Foto: Valmiera GLASS VIA
Korvpall
15. juuli 2022, 14:51

Tartu palkas Läti liigas säranud ukrainlase

Tartu Ülikool Maks & Moorits korvpallimeeskond sai paika hooaja esimese uue tulija, kui suure ääre kohale palgati 22aastane 205 cm pikkune ukrainlane Andri Voinalovitš.

Tartu meeskonna peatreeneri Nikolajs Mazursi hinnangul on Voinalovitš väärt täiendus. „Saime oma meeskonda noore andeka mängija, kes suudab nii kaitses kui rünnakul mängida mitut positsiooni. Oma pikkuse kohta liigub ta väga hästi ja teeb kaitses vastastele korralikult peavalu. Usun, et tal on ees korralik karjäär ja ta võib järgmistel aastatel veelgi kõrgemal tasemel mängida. Teeme endast parima, et ta saaks meeskonna eesmärkide täitmisele kaasa aidata,“ sõnas Mazurs.

22aastane Voinalovitš alustab kõrgemal tasemel kuuendat hooaega. Karjääri Južnõi Himiku ridades alustanud Voinalovitš mängis seal neli hooaega. Eelmise hooaja alguses liikus ta Kiievi Basketisse ning Pärast Ukrainas sõja puhkemist lõpetas hooaja Valmiera GLASS VIA ridades.

Kiievis kogus mees 22 mänguga keskmiselt 5,6 punkt ja 2,5 lauapalli mängus. Mulluses ainsas Eesti-Läti liiga mängus sai Voinalovitš Valmiera eest Pärnu vastu kirja seitse punkti ja kaks lauapalli. Läti liigas mängis ta kaasa veerandfinaalseeria Läti Ülikooliga ning neis viies mängus kogus ta meeskonna parimana 14,8 punkti ja 5,6 lauapalli. 

Eelmise hooaja põhimängijatest on Tartul järgmiseks hooajaks leping olemas Märt Rosenthali, Oliver Suuroru, Patrik Saali, Robin Kivi ning Emmanuel Wembiga. Peatreenerina jätkab eelmisel hooajal meeskonna karikavõidu ja Eesti meistrivõistluste finaalikohani tüürinud Mazurs.

Lepingut pole aga seni pikendatud näiteks Hendrik Eelmäega, kes on kogu senise karjääri veetnud just Tartus.