Nelli Differt tegi elu parimat tiitlivõistluse!

Foto: Martin Ahven
Vehklemine
18. juuli 2022, 17:00

KAHJU! Nelli Differt kaotas kahekordsele maailmameistrile ja jäi MMil medalist vaid ühe võidu kaugusele (4)

Egiptuse pealinnas Kairos toimuval vehklemise MMil jagatakse esmaspäeval medaleid naiste epee individuaalturniiril. Laupäevasest kvalifikatsioonist pääsesid põhitabelisse ehk 64 parema sekka kõik kolm turniiril osalevat Eesti vehklejat Erika Kirpu, Irina Embrich ja Nelli Differt. Põhiturniiril käis kõige paremini Nelli Differti käsi, kes jõudis esmakordselt tiitlivõistlusel veerandfinaali.

Veerandfinaalid

Nelli Differti ja Rossella Fiamingo vaheline esimene kolmandik lõppes seisuga 3 : 3, aga järgmised neli punkti kuulusid kõik Fiamingole. Korraks suutis Differt veel vähendada vahe kahele torkele ehk seisule 7 : 9, aga siis läks taas itaallana oma teed ja purjetas 15 : 11 võiduni. Differt jäi seega vaid ühe võidu kaugusele medalist, Fiamingo jaoks on aga tulemas juba MMidel kokku kuus medal.

Kaheksandikfinaalid

Nelli Differt on hoos! Marie-Florence Candassamy sai alistatud 15 : 10 ja nii on Differt jõudnud veerandfinaali. Kaheksa parema seas kohtub ta peagi itaallanna Rossella Fiamingoga, kes on kahekordne maailmameister.

Erika Kirpu läks Hong Kongi vehkleja Man Wai Vivian Kongi vastu küll 3 : 1 juhtima, aga järgmised kuus torget kuulusid vastasele. Lõpuks teenis Kong kindla 15 : 11 võidu.

2.ring

Nelli Differt oli leidnud teiseks matšiks hea kindluse ja alistas Jana Šemjakina 15 : 9. 16 parema seas ootab teda Prantsusmaa vehkleja Marie-Florence Candassamy.

Erika Kirpu sai Wai Ling Chani üle samuti kindla 15 : 8 võidu. Kaheksandikfinaalis ootab teda Hong Kongi sportlane Man Wai Vivian Kong.

Irina Embrichi ja Adele Bogdanovi vaheline kohtumine läks seisul 12 : 12 lisaajale. Seal tegi otsustava torke Iisraeli vehkleja ja nii on Embrichi jaoks võistlus lõppenud.

Differti järgmine matš algab kell 14.50, Kirpul 15.10.

Avaring

12. asetusega Nelli Differt jäi Singapuri vehkleja Kiria Abdul Rahmani vastu 10 : 12 kaotusseisu, kuid suutis siiski võtta otsustava torkega 15 : 14 võidu. 32 parema seas kohtub Differt ukrainlanna Jana Šemjakinaga.

15. asetusega Irina Embrich oli kindlus ise ja alistas 15 : 7 Iisraeli sportlase Adele Bogdanovi. Teises ringis kohtub ta ungarlanna Eszter Muhariga.

Kindlat vehklemist näitas ka 11. asetusega Erika Kirpu, kes alistas sakslanna Alexandra Ehleri 15 : 10. Tema järgmiseks vastaseks on Wai Ling Chan Hong Kongist.

Differti jätkab võistlust kell 12.30, Embrichi ja Kirpu matšid algavad kell 12.50.